ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កសិដ្ឋាន​ចិញ្ចឹម​ត្រី​មួយ​សម្រាប់​ភូមិ​កុមារ​​នៅ​ភ្នំពេញ

4 ឆ្នាំ មុន
  • ភ្នំពេញ

កាលពី​ស​ប្តា​ហ៍​មុន​យុវជន​នៅ​សុវណ្ណ​កុមារ បាន​លែង​ត្រី​ទី​ឡា​បៃ​ចំនួន ២០០០ ក្បាល​ទៅ ក្នុង​ស្រះ​ត្រី​ថ្មី​របស់​ពួក​គេ ។ ក្នុង​រយៈពេល​តែ​ពីរ​ខែ ត្រី​នោះ​នឹង​អាចយ​កមក​បរិភោគ​បាន ហើយ ។ផែនការ​ចាប់ផ្តើម​ចិញ្ចឹម​ត្រី​នៅ​ក្នុងភូមិ​បាន​ចាប់ផ្តើម​នៅ​ពាក់​កណ្តាលខែ​មី…

កាលពី​ស​ប្តា​ហ៍​មុន​យុវជន​នៅ​សុវណ្ណ​កុមារ បាន​លែង​ត្រី​ទី​ឡា​បៃ​ចំនួន ២០០០ ក្បាល​ទៅ ក្នុង​ស្រះ​ត្រី​ថ្មី​របស់​ពួក​គេ ។ ក្នុង​រយៈពេល​តែ​ពីរ​ខែ ត្រី​នោះ​នឹង​អាចយ​កមក​បរិភោគ​បាន ហើយ ។
ផែនការ​ចាប់ផ្តើម​ចិញ្ចឹម​ត្រី​នៅ​ក្នុងភូមិ​បាន​ចាប់ផ្តើម​នៅ​ពាក់​កណ្តាលខែ​មី នា​នៅ​ពេល​ដែល​ឪពុកចិញ្ចឹម លោក ហ៊ី​ម វ៉ុ​ន មានគំនិត​ដ៏​ល្អ​នេះ ។ លោក វុន បាន​ពន្យល់​ថា «​ខ្ញុំ​បាន​បង្កើត គំនិត​បង្កើត​ស្រះ​» ដោយ​ពន្យល់​ថា ដោយសារ​តែ​ការ​ទទួល​បាន​ចំណីអាហារ​មួយ​ចំនួន​អាច​មានការ​ខ្វះខាត​ក្នុង​កំឡុង​ពេល​មាន​ជំងឺ​រាតត្បាត «​យើង​អាច​ចិញ្ចឹមសត្វ​ខ្លះ​ដោយ​ខ្លួនឯង​» ។

គាត់​បាន​ចង្អុលបង្ហាញ​ថា បន្ថែម​ពីលើ​ការ​លើកកម្ពស់​ការ​ផ្គត់ផ្គង់​ខ្លួនឯង​នៅ​ក្នុងភូមិ​ស្រះ ក៏​អាច​បំពេញបន្ថែម​ធនធាន​ផ្សេង​ទៀត​ផង​ដែរ ។ យើង​មាន​សួន​បន្លែ​សរីរាង្គ​រួច​ហើយ ដូច្នេះ​វា​ហាក់​ដូចជា​ការ​បន្ថែម​ធម្មជាតិ​មួយទៀត ។ តាម​ពិត​ទៅ​ស្រះ និង​សួន​បន្លែ​សរីរាង្គ នោះ គឺ​នៅ​ជាប់​គ្នា។

ស្រះ​ចិញ្ចឹម​ត្រី​មាន​ទំហំ ៨ ម x ១២ ម ជា​អ្វីមួយ​ដែល​មិន​ងាយស្រួល​ក្នុង​ការ​បង្កើត ជា ពិសេស​នៅ​រដូវប្រាំង​នៅ​ពេល​សីតុណ្ហភាព​ឡើង​ដល់ ៤០ អង្សា​សេ​ហើយ​ដី​រឹង​ពិបាក​ជីក ។ ប៉ុន្តែ​យុវជន​នៅ​សុវណ្ណ​កុមារ សប្បាយចិត្ត​ក្នុង​ការ​ធ្វើ​ស្រះ​នេះ ដោយ​មាន​យុវជន​ចំនួន ១០​នាក់​ជួយ​វាស់ និង​ធ្វើតេស្ត​មុន​ពេល​ចាក់​បំពេញ​ស្រះ​ជាមួយ​កូន​ត្រី​ទី​ឡា​បៃ​ចំនួន ២០០០ ក្បាល ។

យុវជន​សុវណ្ណ​កុមារ ម្នាក់​បាន​និយាយ​ថា «​វា​អស្ចារ្យ​ណាស់ ប៉ុន្តែ​ពេល​ដែល​ល្អ​បំផុត​នោះ នឹង​មក​ដល់​នៅ​ពេល​ដែល​យើង​អាច​ចាប់​ត្រី​បាន​!» ។

អ្នកគ្រប់គ្រង​នៅ​ឯ​សុវណ្ណ​កុមារ ដឹង​ពី​សារៈសំខាន់​នៃ​សកម្មភាព​ដូចនេះ​ដែល​អាច​ជួយ លើក​កម្ពស់​សុខុមាលភាព​របស់​យុវជន​ជាង ៥០ អ្នកតា​មរយៈ​ការ​ធ្វើ​ឱ្យ​ពួក​គេ​អាច​ផ្គត់ផ្គង់ ខ្លួនឯង​បាន និង​យកចិត្តទុកដាក់​ពី​ប្រភព​អាហារ​របស់​ពួក​គេ ។

លោក វ៉ុ​ន មាន​ប្រសាសន៍​ថា «​តាម​រយៈ​ការ​ចិញ្ចឹម​ត្រី​កុមារ​នៅ​សុវណ្ណ​កុមារ អាច​ទទួល បានការ​យល់​ដឹង​កាន់តែ​ច្បាស់​ពី​កន្លែង​ដែល​ចំណីអាហារ​របស់​ពួក​គេ​បាន​មក ព្រមទាំង ការ​រៀន​ជំនាញ​ជីវិត​ដ៏​មាន​តម្លៃ​» ។ ទោះបី​ពួក​គេ​មិន​មាន​គម្រោង​ធ្វើ​ជា​កសិករ​ក៏​ដោយ ក៏​មាន​មេរៀន​ជា​ច្រើន​ដែល​ពួក​គេ​អាច​រៀន​ពី​ការ​បង្កើត​ប្រភព​អាហារ​ផ្ទាល់ខ្លួន ។

ស្រះ​ត្រី និង​សួន​បន្លែ​សរីរាង្គ គឺ​គ្រាន់តែ​ជា​សកម្មភាព​មួយ​ក្នុង​ចំណោម​សកម្មភាព​ពង្រឹង ជា​ច្រើន​ដែល​កំពុង​កើតឡើង​នៅ​ក្នុងភូមិ​កុមារ ។ យុវជន​អាច​ជ្រើសរើស​ពី​ថ្នាក់​កម្សាន្ត​រួម មាន​របាំ តន្ត្រី កាត់សក់ យូ​ហ្គា សិល្បៈ​ចក្ខុ សិល្បៈ​ក្បាច់គុន និង​ថែម​ទាំង​ចូលរួម​ក្លឹ​ប​អាន សៀវភៅ​ដែល​ទើប​បង្កើត​ថ្មី​ផង​ដែរ ។

លើស​ពី​នេះ​ទៀត កម្មវិធី​អាជីព​ថ្ងៃ​អង្គា​រ៍​ដែល​ទើបតែ​បង្កើត​ថ្មី​ៗ​នេះ​ជួយ​យុវជន​រៀបចំ​ផែនការ​សម្រាប់​អនាគត ដោយ​ការ​ស្តាប់​រឿងរ៉ាវ​របស់​អ្នកជំនាញ​វ័យក្មេង​ជា​ច្រើន​ពី​ស្ថាបត្យកម្ម រហូត​ដល់​ឱសថស្ថាន​និយាយ​អំពី​ដំណើរ​អាជីព​របស់​ពួក​គេ ។

សុវណ្ណ​កុមារ ឱ្យ​តម្លៃ​លើ​ការ​រៀនសូត្រ​ដែល​ដឹកនាំ​ដោយ​យុវជន ។ អ្វី​ដែល​បាន​ចាប់ផ្តើម​ជា ការ​ស្រឡាញ់​គ្នា​ទៅ​វិញ​ទៅ​មក​នៃ​អាហារ​បាន​ក្លាយជា​គម្រោង​ចុង​ក្រោយបង្អស់ គឺ​នំ​ភី​ហ្សា ។ យុវ​ជន​កំពុង​រៀន​នូវ​អ្វី​ដែល​បង្កើត​ជា​មុខម្ហូប​មួយ​ក្នុង​ចំណោម​មុខម្ហូប​ដែល​គេ​ចូល​ចិត្ត បំផុត ដោយ​រៀន​សាងសង់​ឡ​ដុត​នំ​ធ្វើ​ពី​ឈើ ធ្វើ​នំ​ភី​ហ្សា និង​ថែម​ទាំង​តុបតែង​ជាមួយ​បន្លែ ដែល​បាន​មក​ពី​សួន​សរីរាង្គ​ទៀត ។

ដូច​ពាក្យ​ដែល​ល្បី​ៗ​ថា​៖ «​ឱ្យ​ត្រី​ទៅ​បុរស​ម្នាក់​អ្នក​អាច​ចិញ្ចឹម​គាត់​មួយ​ថ្ងៃ ។ បង្រៀន​បុរស ឱ្យ​ចេះ​នេសាទ​ត្រី​ហើយ​អ្នក​អាច​ចិញ្ចឹម​គាត់​ពេញ​មួយ​ជីវិត​» ៕ ដោយ​សហការ (​កែសម្រួល​ដោយ ៖ បុប្ផា​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ