ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ដឹង​អត់​? នំប៉័ង​ ដែល​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​អាច​ជា​មូលហេតុ​នៃ​បញ្ហា​ទាំង​៩​យ៉ាងនេះ​!

43 វិនាទី មុន

នំប៉័ង គឺជា​អាហារ​ដ៏​ពេញ​និយម និង​ងាយស្រួល​រក​ទទួលទាន តែ​ការ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ហួសប្រមាណ​អាច​បង្ក​បញ្ហា​ដល់​សុខភាព​ដែល​យើង​មិន​បាន​ចាប់អារម្មណ៍​។ តើ​រាង​កាយ​របស់​អ្នក​កំពុង​បង្ហាញ​សញ្ញា​ណាមួយ​ក្នុង​ចំណោម ៩ យ៉ាងនេះ​ឬទេ​? ហើមពោះ និង​មិន​ស្រួល​ពោះ​៖ នំប៉័ង…

នំប៉័ង គឺជា​អាហារ​ដ៏​ពេញ​និយម និង​ងាយស្រួល​រក​ទទួលទាន តែ​ការ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ហួសប្រមាណ​អាច​បង្ក​បញ្ហា​ដល់​សុខភាព​ដែល​យើង​មិន​បាន​ចាប់អារម្មណ៍​។ តើ​រាង​កាយ​របស់​អ្នក​កំពុង​បង្ហាញ​សញ្ញា​ណាមួយ​ក្នុង​ចំណោម ៩ យ៉ាងនេះ​ឬទេ​?

ហើមពោះ និង​មិន​ស្រួល​ពោះ​៖ នំប៉័ង ជា​ពិសេស​នំប៉័ង​ដែល​ធ្វើ​ពី​ម្សៅ​ស្រូវ​សាលី មាន​ផ្ទុក​ជាតិ gluten ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​មនុស្ស​មួយ​ចំនួន​ពិបាក​រំលាយ និង​បណ្ដាល​ឱ្យ​ហើមពោះ​។
ឡើង​ទម្ងន់​៖ នំប៉័ង​ពណ៌​ស និង​នំប៉័ង​ដែល​បាន​ចម្រាញ់ (refined) មាន​កាឡូរី​ខ្ពស់ និង​មិន​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​ឡើយ​។ ការ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ពេក​អាច​នាំ​ឱ្យ​ឡើង​ទម្ងន់​។

ឡើង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​៖ នំប៉័ង ជា​ពិសេស​នំប៉័ង​ពណ៌​ស អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស ដែល​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ២​។
អស់កម្លាំង និង​ងងុយគេង​៖ បន្ទាប់​ពី​ញ៉ាំ​នំប៉័ង ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នក​នឹង​ឡើង ហើយ​ធ្លាក់​ចុះ​វិញ​យ៉ាង​លឿន ដែល​បណ្ដាល​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​អស់កម្លាំង និង​ងងុយគេង​។

ស្បែក​ឡើង​មុន និង​រោល​៖ ការ​កើនឡើង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​ការ​រលាក​ក្នុង​ខ្លួន​អាច​ជះ​ឥទ្ធិពល​ដល់​សុខភាព​ស្បែក ធ្វើ​ឱ្យ​កើត​មាន​មុន ឬ​បញ្ហា​រោល​ផ្សេង​ៗ​។
ឆាប់​ឃ្លាន​៖ នំប៉័ង​មាន​ជាតិ​សរសៃ​តិច និង​មិន​ឆ្អែត​បាន​យូរ ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ឆាប់​ឃ្លាន​ម្តងទៀត​។
ទល់លាមក​៖ ទោះបីជា​នំប៉័ង​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ក៏​ដោយ នំប៉័ង​មួយ​ចំនួន​ដូច​ជា​នំប៉័ង​ពណ៌​ស អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ដំណើរការ​យឺត និង​បង្ក​ឱ្យ​ទល់លាមក​។

ឈឺក្បាល​៖ ការ​ឡើង​ចុះ​នៃ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​យ៉ាង​លឿន​បន្ទាប់​ពី​ញ៉ាំ​នំប៉័ង អាច​បណ្ដាល​ឱ្យ​មាន​អាកា​រៈ​ឈឺក្បាល​។

ផ្លាស់​ប្តូរ​អារម្មណ៍​៖ ការ​ឡើង​ចុះ​នៃ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​អាច​ជះ​ឥទ្ធិពល​ដល់​អារម្មណ៍​របស់​អ្នក ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ឆាប់​ឆេវឆាវ ឬ​ផ្លាស់​ប្តូរ​អារម្មណ៍មិនទៀង​ទាត់​។

ដើម្បី​ចៀសវាង​បញ្ហា​ទាំងនេះ អ្នក​គួរ​កាត់​បន្ថយ​បរិមាណ​នំប៉័ង​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ ឬ​ប្ដូរ​មក​ញ៉ាំ នំប៉័ង​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ (whole grain bread) ដែល​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន និង​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​ជាង​។ ការ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ដែល​មាន​តុល្យភាព នឹង​ជួយ​ថែរក្សា​សុខភាព​របស់​អ្នក​បាន​យ៉ាង​ល្អ​ប្រសើរ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ