រាជធានីភ្នំពេញ ៖ ក្រុមហ៊ុនស្រាបៀរអង្គរដែលជាក្រុមហ៊ុនស្រាបៀរឈានមុខគេនៅប្រទេសកម្ពុជាមានមោទនភាពជាដៃគូជាមួយស្រាបៀរអាសាហ៊ីរបស់ប្រទេសជប៉ុន ក្នុងការចែកចាយម៉ាកស្រាបៀរដែលល្បី និងលក់ដាច់ជាងគេបំផុតក្នុងប្រទេសជប៉ុន មកក្នុងប្រទេសកម្ពុជា។
ស្រាបៀរអាសាហ៊ីស៊ុបភើដ្រាយ គឺជាស្រាបៀរដែលជាប់លំដាប់ថ្នាក់លេខ១ នៅក្នុងប្រទេសប្រទេសជប៉ុន និងបានដាក់លក់នៅប្រទេសជាង៥០ ទូទាំងពិភពលោក ។ រស់ជាតិស្រស់ ចាប់មាត់ និងធ្វើអោយអាម្មណ៍ស្រស់ថ្លាថែមទាំងពុំមានរសជាតិល្វីងក្រោយពេលពិសាររួច បានធ្វើឱ្យស្រាបៀរនេះក្លាយជាទីពេញនិយមរបស់អតិថិជននៅទូទាំងពិភពលោក ។
ថ្លែងក្នុងពិធីបើកសម្ពោធជាផ្លូវការនៃការនាំចូលស្រាបៀរអាសាហ៊ីកាលពីរាត្រីថ្ងៃទី១១សីហា នៅសណ្ឋាគារសូហ្វីតែលភ្នំពេញភូគីត្រាលោក NormanLim នាយកផ្នែកលក់របស់ក្រុមហ៊ុនស្រាបៀរអង្គរមានប្រសាសន៍ថា៖ «យើងមានការរំភើបយ៉ាងខ្លាំង ដើម្បីបង្ហាញពីស្រាបៀរដែលមានរសជាតិអស្ចារ្យនេះដល់អតិថិជនរបស់យើង ។ ជាមួយនឹងការបន្ថែមនូវស្រាបៀរដែលទទួលបានពានរង្វាន់នេះទៅទីផ្សារកម្ពុជា ងសង្ឃឹមថានឹងការលក់របស់យើងកើនឡើង និងពង្រីកខ្លួននៅទូទាំងប្រទេស» ។ ឥឡូវនេះអ្នកចូលចិត្តស្រាបៀរអាចរីករាយនឹង ស្រាបៀរលេខ១នៅប្រទេសជប៉ុនជាប្រភេទកំប៉ុងចំណុះ 330ml ជាប្រភេទដបចំណុះ 350ml នៅតាមផ្សារទំនើបនានា ម៉ាត ភោជនីយដ្ឋាន បារ ក្លឹប និងអ្នកចែកចាយផ្ទាល់នៅទូទាំងប្រទេស ។
ផលិតផលនេះត្រូវបាននាំចូលពីប្រទេសជប៉ុន ១០០ភាគរយ ។ ចាប់តាំងពីការបង្ហាញខ្លួនជាលើកដំបូងរបស់ខ្លួននៅក្នុងឆ្នាំ១៩៨៧ ជាស្រាបៀរប្រភេទស្ងួតដំបូងបំផុតរបស់ប្រទេសជប៉ុនហើយបានបន្តធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងទាំងរសជាតិ និងការរំភើបនៃស្រាបៀរ ។ រសជាតិរបស់អាសាហ៊ីបានបង្កើតស្តង់ដាថ្មីមួយ ដែលត្រូវបានទទួលស្គាល់នៅទូទាំងពិភពលោករហូតដល់សព្វថ្ងៃនេះ ។ ដើម្បីផលិតនូវស្រាបៀរស៊ុបភើដ្រាយ អាសាហ៊ី បានប្រើប្រាស់មេតំបែរដ៏កម្រដែលជាប្រភេទលេខ៣១៨ ដែលមិនត្រឹមតែជាមេតំបែរដែលល្អជាងគេនោះទេ តែបានផលិតនូវក្លិនដ៏ពិសេសម្យ៉ាងដែលធានាបានទាំងរសជាតិ និងរសជាតិបែបស៊ុបភើដ្រាយ។ ស្រូវសាលីដែលបានប្រើសម្រាប់ផលិតស្រាបៀរអាសាហ៊ី ត្រូវបានជ្រើសរើសយ៉ាងសម្រឹតសម្រាំង ដោយរអនុលោមជាមួយលក្ខណៈវិនិច្ឆ័យជាងមួយរយ ដើម្បីកំណត់ធាតុផ្សំដែលរួមមាន ប្រភេទនៃគ្រាប់ធញ្ញជាតិ ប្រភពដើម និងវិធីសាស្ត្រនៃការដាំដុះ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ