១. បញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ូល ៖ ផ្លែឈើនេះជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃជាតិសសៃដែលជួយបញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ូល មិនល្អ។ ម្យ៉ាងវិញទៀតល្ហុង មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានប្រយោជន៍ដូចជា lycopene និង beta-carotene។ សារធាតុទាំងនេះធ្វើការរួមគ្នាដើម្បីការពារការស្រូបយកអុកស៊ីហ្សែននៃកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងប្រព័ន្ធសសៃឈាមបេះដូង។ ល្ហុងក៏ជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតមួយនៃវីតាមីន B វីតាមីន C និងវីតាមីន E ដែលជួយក្នុងការគ្រប់គ្រងកម្រិតនៃ homocysteine ក្នុងលំហូរឈាមដែលទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូងគួរឱ្យកត់សម្គាល់។
២. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយ ៖ ល្ហុងមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A វីតាមីន C និងវីតាមីន E ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់សម្រាប់ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយ។
ចែករំលែកព័តមាននេះ