សុខភាព ៖ ម្រះបានក្លាយជាប្រធានបទក្តៅ ពេញ News Feed នៃបណ្តាញសង្គមក្នុងស្រុកខ្មែរ ។ ឆ្លើយតបទៅនឹងនិន្នាការបង្កើតចលនាប្រឆាំងសម្លស្ងោរម្រះនៅកម្ពុជាពីសំណាក់ក្រុមមនុស្សដែលមិនចេះញ៉ាំម្រះនោះ ផ្ទុះប្រតិកម្មយ៉ាងខ្លាំងពីមហាជន ជាពិសេសប្រជាកសិករដាំម្រះ រហូតដល់មន្ត្រីជាន់ខ្ពស់ក្រសួងកសិកម្ម ។
មិនតែប៉ុណ្ណោះ ក្រុមមនុស្សដែលចូលចិត្ត និងបានដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ពិសេសរបស់ម្រះចំពោះសុខភាពបានតបតវិញ ដោយបង្កើតចលនាគាំទ្រសម្លស្ងោរម្រះ ដោយទទួលបានការគាំទ្រយ៉ាងផុសផុលរហូតលេចចេញជាយុទ្ធនាការបោះពុម្ភអាវយឺត ដើម្បីផ្សព្វផ្សាយ និងបង្ហាញពីកម្លាំងចូលរួម ។ ម្រះ គឺជារុក្ខជាតិវល្លិត្រូពិចមួយដែលមានទំនាក់ទំនងយ៉ាងជិតស្និទ្ធជាមួយល្ពៅ និងត្រសក់ដោយម្រះ ត្រូវបានគេដាំនៅពាសពេញសកលលោក ហើយម្ហូបដែលចម្អិនដោយបន្លែម្រះជាច្រើនប្រភេទត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ជាម្ហូបដ៏ពេញនិយមនៅក្នុងតំបន់អាស៊ី ។
ភាពយូនីកនៃម្រះ គឺដោយសារតែរសជាតិល្វីងរបស់វាដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាងដល់សុខភាពមនុស្ស ប៉ុន្តែដោយសារតែភាពល្វីង នេះក៏ធ្វើឱ្យម្រះត្រូវបានមនុស្សជាច្រើនមិនចូលចិត្តរហូតដល់អ្នកខ្លះស្អប់ម្រះថែមទៀតផង ។ ប៉ុន្តែមុនលោកអ្នកប្រកាន់ជំហរថា ជាមនុស្សស្អប់ម្រះ សូមស្វែងយល់ពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ម្រះជាមុនសិន?
សូមដកស្រង់នូវអត្ថបទសុខភាពមួយដែលចុះផ្សាយដោយសារព័ត៌មានកោះសន្តិភាពស្តីពីអត្ថប្រយោជន៍៦យ៉ាងរបស់ម្រះចំពោះសុខភាព ៖ ១-ជួយគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម ប្រសិនបើអ្នកមានប្រវត្តិគ្រួសារធ្លាប់កើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២ ផ្លែម្រះពិតជាអាចជួយអ្នកបាន ។ សារធាតុដែលបានចម្រាញ់ពីម្រះ គេជឿថាមានរចនាសម្ព័ន្ធស្រដៀងគ្នាទៅនឹងអាំងស៊ុយលីនរបស់សត្វ និងអាចបន្ថយកម្រិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាមចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២ ។
ការសិក្សាមួយនៅឆ្នាំ២០០០ អ្នកជំងឺដែលបរិភោគម្រះចំនួន ២០០០ មីល្លីក្រាមប្រចាំថ្ងៃមានការធ្លាក់ចុះកម្រិត fructosamine យ៉ាងខ្លាំង និងមានផលប៉ះពាល់ពីជាតិស្ករទាបក្នុងឈាមតិចតួច ។ អ្វីដែលអ្នកត្រូវចងចាំ គឺម្រះមិនប្រើជំនួសការលេបថ្នាំទេ ។ ២-ល្អចំពោះសុខភាពភ្នែក វីតាមីន A គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលល្អចំពោះភ្នែករបស់អ្នក ។
ក្រៅពីជួយទប់ស្កាត់ការកើតជំងឺភ្នែកឡើងបាយ ឬខ្វាក់មាន់ វីតាមីននេះជាទូទៅជំរុញអោយភ្នែកមានសុខភាពល្អ ។ វាចាំបាច់សម្រាប់មុខងារធម្មតានៃកញ្ចក់ភ្នែក និងភ្នាសត្របកភ្នែករបស់អ្នក ។ ការបរិភោគម្រះផ្តល់ឲ្យអ្នកជិតមួយភាគបីនៃវីតាមីន A ដែលរាងកាយអ្នកត្រូវការជារៀងរាល់ថ្ងៃ ។ ៣-ជំនួយឆ្អឹង និងការពារជំងឺពុកឆ្អឹង ផ្លែម្រះសម្បូរទៅដោយវីតាមីន K ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់ក្នុងការសាងសង់ឆ្អឹង។ បើគ្មានវីតាមីននេះ ជាតិកាល់ស្យូមដែលអ្នកបានបរិភោគនឹងមិនអាចជួយឆ្អឹងអ្នកបានច្រើនទេ ដោយសារតែវាត្រូវការវីតាមីន K ដើម្បីធ្វើឲ្យភាពតាន់នៃឆ្អឹងរបស់អ្នកមានភាពប្រសើរឡើង ។ អ្នកនឹងអាចជៀសផុតពីជំងឺពុកឆ្អឹង និងជំងឺរលាកសន្លាក់ឆ្អឹង ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានវីតាមីននេះបានគ្រប់គ្រាន់ និងកាត់បន្ថយឱកាសក្នុងការប្រេះឆ្អឹង។
ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកមិនចង់មានបញ្ហាឆ្អឹង ម្រះអាចជាដំណោះស្រាយដ៏ល្អសម្រាប់អ្នក ។ ៤-ល្អចំពោះថ្លើម ម្រះត្រូវបានគេប្រើជាភេសជ្ជៈប៉ូវថ្លើម ដោយសារតែសមត្ថភាពរបស់វាក្នុងការជួយដល់ការរំលាយអាហារ បន្សុទ្ធឈាម និងបំបាត់ជាតិពុលពីរាងកាយ ។
យោងតាមការប្រើប្រាស់ឱសថបុរាណរបស់ចិន ជាតិល្វីងរបស់ម្រះអាចជួយបញ្ចុះកំដៅនៅក្នុងខ្លួន ដែលវាមានតួនាទីបំបាត់ជាតិពុលពីធម្មជាតិ និងធ្វើឲ្យមានតុល្យភាពក្នុងរាងកាយ ។ វីតាមីន K របស់ម្រះក៏ជួយយកាត់បន្ថយផងដែរនូវការហូរឈាមក្នុងថ្លើម ។ ៥-ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក ម្រះផ្តល់ក្តីសង្ឃឹមដល់អ្នកមានជំងឺមហារីក ។
ផ្នែកផ្សេងគ្នានៃម្រះត្រូវបានគេប្រើនៅក្នុងការស្រាវជ្រាវប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកគ្រាប់ឈាម ។ ការសិក្សាទាំងនេះបានរកឃើញថា បន្លែមួយប្រភេទនេះមានឥទ្ធិពលក្នុងការសម្លាប់កោសិកាជំងឺមហារីកគ្រាប់ឈាម HL60 របស់មនុស្ស។ ៦-ជួយសម្រកទម្ងន់ និងកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ ការសិក្សាបានរកឃើញថា ម្រះអាចកាត់បន្ថយការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់ជាលិកានៅក្នុងខ្លួនរបស់អ្នក ។ នេះ គឺជាសមត្ថភាពរបស់ម្រះដើម្បីជំរុញការបំបែកជាតិខ្លាញ់ និងរារាំងការសំយោគអាស៊ីតខ្លាញ់ ឬទ្រីគ្លីសេរីត ធ្វើឱ្យវាក្លាយជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់នរណាម្នាក់ដែលមានផែនការសម្រកទម្ងន់ ៕ ដោយ៖អោម ចែតច័ន្ទណារ៉ា
ម្រះជាបន្លែមានរសជាតិល្វីង ស្របគ្នានៃចលនាប្រឆាំង និងគាំទ្រសម្លស្ងោរម្រះ តោះមកដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាងរបស់ម្រះចំពោះសុខភាព ព្រោះបើចេះផឹកស្រាបាន ម្តេចក៏ហូបម្រះមិនកើត?
សុខភាព ៖ ម្រះបានក្លាយជាប្រធានបទក្តៅ ពេញ News Feed នៃបណ្តាញសង្គមក្នុងស្រុកខ្មែរ ។ ឆ្លើយតបទៅនឹងនិន្នាការបង្កើតចលនាប្រឆាំងសម្លស្ងោរម្រះនៅកម្ពុជាពីសំណាក់ក្រុមមនុស្សដែលមិនចេះញ៉ាំម្រះនោះ ផ្ទុះប្រតិកម្មយ៉ាងខ្លាំងពីមហាជន ជាពិសេសប្រជាកសិករដាំម្រះ រហូតដល់មន្ត្រីជាន់ខ្ពស់ក្រសួងកសិកម្ម ។
មិនតែប៉ុណ្ណោះ ក្រុមមនុស្សដែលចូលចិត្ត និងបានដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ពិសេសរបស់ម្រះចំពោះសុខភាពបានតបតវិញ ដោយបង្កើតចលនាគាំទ្រសម្លស្ងោរម្រះ ដោយទទួលបានការគាំទ្រយ៉ាងផុសផុលរហូតលេចចេញជាយុទ្ធនាការបោះពុម្ភអាវយឺត ដើម្បីផ្សព្វផ្សាយ និងបង្ហាញពីកម្លាំងចូលរួម ។ ម្រះ គឺជារុក្ខជាតិវល្លិត្រូពិចមួយដែលមានទំនាក់ទំនងយ៉ាងជិតស្និទ្ធជាមួយល្ពៅ និងត្រសក់ដោយម្រះ ត្រូវបានគេដាំនៅពាសពេញសកលលោក ហើយម្ហូបដែលចម្អិនដោយបន្លែម្រះជាច្រើនប្រភេទត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ជាម្ហូបដ៏ពេញនិយមនៅក្នុងតំបន់អាស៊ី ។
ភាពយូនីកនៃម្រះ គឺដោយសារតែរសជាតិល្វីងរបស់វាដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាងដល់សុខភាពមនុស្ស ប៉ុន្តែដោយសារតែភាពល្វីង នេះក៏ធ្វើឱ្យម្រះត្រូវបានមនុស្សជាច្រើនមិនចូលចិត្តរហូតដល់អ្នកខ្លះស្អប់ម្រះថែមទៀតផង ។ ប៉ុន្តែមុនលោកអ្នកប្រកាន់ជំហរថា ជាមនុស្សស្អប់ម្រះ សូមស្វែងយល់ពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ម្រះជាមុនសិន0x017d7
សូមដកស្រង់នូវអត្ថបទសុខភាពមួយដែលចុះផ្សាយដោយសារព័ត៌មានកោះសន្តិភាពស្តីពីអត្ថប្រយោជន៍៦យ៉ាងរបស់ម្រះចំពោះសុខភាព ៖ ១-ជួយគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម ប្រសិនបើអ្នកមានប្រវត្តិគ្រួសារធ្លាប់កើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២ ផ្លែម្រះពិតជាអាចជួយអ្នកបាន ។ សារធាតុដែលបានចម្រាញ់ពីម្រះ គេជឿថាមានរចនាសម្ព័ន្ធស្រដៀងគ្នាទៅនឹងអាំងស៊ុយលីនរបស់សត្វ និងអាចបន្ថយកម្រិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាមចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២ ។
ការសិក្សាមួយនៅឆ្នាំ២០០០ អ្នកជំងឺដែលបរិភោគម្រះចំនួន ២០០០ មីល្លីក្រាមប្រចាំថ្ងៃមានការធ្លាក់ចុះកម្រិត fructosamine យ៉ាងខ្លាំង និងមានផលប៉ះពាល់ពីជាតិស្ករទាបក្នុងឈាមតិចតួច ។ អ្វីដែលអ្នកត្រូវចងចាំ គឺម្រះមិនប្រើជំនួសការលេបថ្នាំទេ ។ ២-ល្អចំពោះសុខភាពភ្នែក វីតាមីន A គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលល្អចំពោះភ្នែករបស់អ្នក ។
ក្រៅពីជួយទប់ស្កាត់ការកើតជំងឺភ្នែកឡើងបាយ ឬខ្វាក់មាន់ វីតាមីននេះជាទូទៅជំរុញអោយភ្នែកមានសុខភាពល្អ ។ វាចាំបាច់សម្រាប់មុខងារធម្មតានៃកញ្ចក់ភ្នែក និងភ្នាសត្របកភ្នែករបស់អ្នក ។ ការបរិភោគម្រះផ្តល់ឲ្យអ្នកជិតមួយភាគបីនៃវីតាមីន A ដែលរាងកាយអ្នកត្រូវការជារៀងរាល់ថ្ងៃ ។ ៣-ជំនួយឆ្អឹង និងការពារជំងឺពុកឆ្អឹង ផ្លែម្រះសម្បូរទៅដោយវីតាមីន K ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់ក្នុងការសាងសង់ឆ្អឹង។ បើគ្មានវីតាមីននេះ ជាតិកាល់ស្យូមដែលអ្នកបានបរិភោគនឹងមិនអាចជួយឆ្អឹងអ្នកបានច្រើនទេ ដោយសារតែវាត្រូវការវីតាមីន K ដើម្បីធ្វើឲ្យភាពតាន់នៃឆ្អឹងរបស់អ្នកមានភាពប្រសើរឡើង ។ អ្នកនឹងអាចជៀសផុតពីជំងឺពុកឆ្អឹង និងជំងឺរលាកសន្លាក់ឆ្អឹង ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានវីតាមីននេះបានគ្រប់គ្រាន់ និងកាត់បន្ថយឱកាសក្នុងការប្រេះឆ្អឹង។
ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកមិនចង់មានបញ្ហាឆ្អឹង ម្រះអាចជាដំណោះស្រាយដ៏ល្អសម្រាប់អ្នក ។ ៤-ល្អចំពោះថ្លើម ម្រះត្រូវបានគេប្រើជាភេសជ្ជៈប៉ូវថ្លើម ដោយសារតែសមត្ថភាពរបស់វាក្នុងការជួយដល់ការរំលាយអាហារ បន្សុទ្ធឈាម និងបំបាត់ជាតិពុលពីរាងកាយ ។
យោងតាមការប្រើប្រាស់ឱសថបុរាណរបស់ចិន ជាតិល្វីងរបស់ម្រះអាចជួយបញ្ចុះកំដៅនៅក្នុងខ្លួន ដែលវាមានតួនាទីបំបាត់ជាតិពុលពីធម្មជាតិ និងធ្វើឲ្យមានតុល្យភាពក្នុងរាងកាយ ។ វីតាមីន K របស់ម្រះក៏ជួយយកាត់បន្ថយផងដែរនូវការហូរឈាមក្នុងថ្លើម ។ ៥-ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក ម្រះផ្តល់ក្តីសង្ឃឹមដល់អ្នកមានជំងឺមហារីក ។
ផ្នែកផ្សេងគ្នានៃម្រះត្រូវបានគេប្រើនៅក្នុងការស្រាវជ្រាវប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកគ្រាប់ឈាម ។ ការសិក្សាទាំងនេះបានរកឃើញថា បន្លែមួយប្រភេទនេះមានឥទ្ធិពលក្នុងការសម្លាប់កោសិកាជំងឺមហារីកគ្រាប់ឈាម HL60 របស់មនុស្ស។ ៦-ជួយសម្រកទម្ងន់ និងកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ ការសិក្សាបានរកឃើញថា ម្រះអាចកាត់បន្ថយការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់ជាលិកានៅក្នុងខ្លួនរបស់អ្នក ។ នេះ គឺជាសមត្ថភាពរបស់ម្រះដើម្បីជំរុញការបំបែកជាតិខ្លាញ់ និងរារាំងការសំយោគអាស៊ីតខ្លាញ់ ឬទ្រីគ្លីសេរីត ធ្វើឱ្យវាក្លាយជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់នរណាម្នាក់ដែលមានផែនការសម្រកទម្ងន់ ៕ ដោយ៖អោម ចែតច័ន្ទណារ៉ា
ចែករំលែកព័តមាននេះ