ក្រសួង​អំពាវនាវ​ការពារ​ចម្លងជំងឺ​កូ​វី​ដ ១៩ ​ក្នុង​ពិធី​រៀប​ការ និង​ពិធី​ផ្សេង​ៗ​ដែល​១​តុ​កំណត់​មនុស្ស​៥​នាក់ – Koh Santepheap Daily

ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ក្រសួង​អំពាវនាវ​ការពារ​ចម្លងជំងឺ​កូ​វី​ដ ១៩ ​ក្នុង​ពិធី​រៀប​ការ និង​ពិធី​ផ្សេង​ៗ​ដែល​១​តុ​កំណត់​មនុស្ស​៥​នាក់

4 ខែ មុន
  • Phnom Penh

រា​ធានី​ភ្នំពេញ ៖ ជា​ថ្មី​ម្តងទៀត ក្រសួងសុខាភិបាល បាន​ណែនាំ​ទៅ​ដល់​អភិបាល​រាជធានី​-​ខេត្ត ទាំងអស់​ត្រូវ​យកចិត្តទុកដាក់​ខ្ពស់​ជា​បន្ដ​ទៀត ដើម្បី​ជំរុញ និង​ពង្រឹង​ការ​អនុវត្ត​វិធានការ ការពារ​ការ​ចម្លងជំងឺ​កូ​វី​ដ​១៩ នៅ​តាម​ពិធីបុណ្យ​ផ្សេង​ៗ…

រា​ធានី​ភ្នំពេញ ៖ ជា​ថ្មី​ម្តងទៀត ក្រសួងសុខាភិបាល បាន​ណែនាំ​ទៅ​ដល់​អភិបាល​រាជធានី​-​ខេត្ត ទាំងអស់​ត្រូវ​យកចិត្តទុកដាក់​ខ្ពស់​ជា​បន្ដ​ទៀត ដើម្បី​ជំរុញ និង​ពង្រឹង​ការ​អនុវត្ត​វិធានការ ការពារ​ការ​ចម្លងជំងឺ​កូ​វី​ដ​១៩ នៅ​តាម​ពិធីបុណ្យ​ផ្សេង​ៗ និង​ពិធី​រៀប​អាពាហ៍ពិពាហ៍ ជាដើម​នៅ​តាម​មូលដ្ឋាន​របស់​ខ្លួន ។

Picture

តាម​រយៈ​លិខិត​របស់​ឯកឧត្តម ម៉​ម ប៊ុ​ន​ហេង រដ្ឋមន្ត្រី​ក្រសួងសុខាភិបាល នៅ​ថ្ងៃ​ទី​២៦ មក​រា ឆ្នាំ​២០២១ ទៅ​កាន់​អភិបាល​រាជធានី​-​ខេត្ត ទាំងអស់​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ដើម្បី​ពង្រឹង​ការ​អនុវត្ត​វិធានការ​សុខាភិបាល​ឲ្យ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព សម្តេច​តេ​ជោ​នាយក​រដ្ឋមន្ត្រី បាន​ឯកភាព ប្រគល់​ជូន​អាជ្ញាធរ​ថ្នាក់​ក្រោម​ជាតិ ឲ្យ​ទទួលខុសត្រូវ​តាមដាន និង​គ្រប់គ្រង​ការ​អនុវត្ត​វិធានការ​សុខាភិបាល​នៅ​តាម​មូលដ្ឋាន​ក្រោម​ដែន​សមត្ថកិច្ច​របស់​ខ្លួន ដូច្នេះ​មុន​នឹង​អនុញ្ញាត​ឲ្យ​មានការ​រៀបចំ​ពិធីបុណ្យ ឬ​កម្មវិធី​ផ្សេង ៗ អាជ្ញាធរ​ថ្នាក់​ក្រោម​ជាតិ ត្រូវ​ធ្វើការ​ណែនាំ​ម្ចាស់​ពិធីបុណ្យ ឬ​កម្មវិធី អំពី​វិធានការ​សុខាភិបាល ដូច​ខាងក្រោម ៖

Picture

ទី​១-​ណែនាំ​ឲ្យ​ម្ចាស់​កម្មវិធី និង​ភ្ញៀវ​ចូលរួម​ការ​អនុវត្ត​វិធានការ​សុខាភិបាល​ដូច​ជា បំពាក់​ម៉ាស៊ីន​វាស់​កំ​ដៅ​ស្វ័យប្រវត្តិ ឬ​ទែ​ម៉ូ​ម៉ែត្រ​វាស់​កំ​ដៅ​ដោយ​ដៃ ដាក់​អាល់កុល ឬ​ជែ​ល​លាងដៃ នៅ​គ្រប់​ច្រកចូល និង​ដាក់​អាល់កុល ឬ​ជែ​ល​លាងដៃ នៅ​ក្នុង​ទីតាំង​ប្រតិបត្តិការ​របស់​ខ្លួន និង​តម្រូវ​ឲ្យ​លាងដៃ​ជា​ញឹកញាប់ ជា​ពិសេស​បន្ទាប់​ពី​បាន​ប៉ះពាល់​វត្ថុ​ផ្សេង​ៗ ក្រោយ​ពេល​ចូល​បន្ទប់ទឹក និង​មុន​ពេល​បរិភោគ​អាហារ​ជាដើម ។

ទី​២-​រៀបចំ​ទីតាំង​ឈរ ឬ​អង្គុយ​សម្រាប់​ភ្ញៀវ និង​អ្នកបំរើ​សេវាកម្ម​ក្នុង​ពិធី ដោយ​រក្សា​គម្លាត​សុវត្ថិភាព​បុគ្គល​ឲ្យ​បាន​យ៉ាងតិច​១.៥​ម៉ែត្រ​ឡើង​ទៅ​ពី​បុគ្គល​ម្នាក់​ទៅ​បុគ្គល​ម្នាក់ ។ រៀប​តុ​អាហារ​ដោយ​កំណត់​ចំនួន​ភ្ញៀវ​អង្គុយ​ត្រឹម ប្រាំ​នាក់ ក្នុង​មួយ​តុ ដែល​ទំលាប់​ពី​មុន​អង្គុយ​១០​នាក់ ។

ទី​៣-​ធ្វើ​បដិសណ្ឋារកិច្ច ត្រូវធ្វើ​តាម​ទំនៀមទំលាប់​ប្រពៃណី​ខ្មែរ ដោយ​លើកដៃ​សំពះ ចៀសវាង​ការ​ចាប់ដៃ ឱប​គ្នា​ជា​ដើ ម​។

ទី​៤-​ដាក់​បង្ហាញ​នូវ​ស្លាក​សញ្ញា​ណែនាំ​ការ​ពាក់​ម៉ាស់ និង​រក្សា​អនាម័យ​ដៃ​ស្អាត និង​ណែនាំ​អនាម័យ​ពេល​ក្អក​-​កណ្តាស់ នៅ​គ្រប់​ច្រកចូល និង​ទីតាំង​ដែល​អាច​មើលឃើញ​ទាំងអស់​គ្នា​។

និង​ទី​៥-​អាជ្ញាធរ​ថ្នាក់​ក្រោម​ជាតិ ត្រូវ​ចាត់​កម្លាំង​សមត្ថកិច្ច​ធ្វើការ​តាមដាន និង​ណែនាំ​ដល់​ម្ចាស់​កម្មវិធី​បុណ្យ​ផ្សេង​ៗ កម្មវិធី អាពាហ៍ពិពាហ៍ និង​ភ្ញៀវ​ចូលរួម​បន្ថែម​ទៀត​ក្នុង​ពេល​ពិធី ដើម្បី​ធានា​ការ​អនុវត្ត​វិធានការ​សុខាភិបាល​ក្នុង​ពេល រៀបចំ​កម្ម វិធី​សង្គម​នានា ឲ្យ​បាន​ម៉ឺងម៉ាត់​ជាទី​បំផុត ។

បន្ថែម​ពី​នេះ រដ្ឋមន្ដ្រី​សុខាភិបាល ក៏​មាន​ក្ដី​សង្ឃឹមថា អភិបាល​រាជធានី​-​ខេត្ត ទាំងអស់​អនុវត្ត​ឲ្យ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​នូវ​វិ ធាន​ការ​សុខាភិបាល ក្នុង​ពេល​រៀបចំ​ក្នុង​វិធី​សង្គម​នានា​៕