ស្លឹកត្របែកត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាឱសថបូរាណដើម្បីព្យាបាលអាការៈក្តៅខ្លួន និងបន្ថយការរលាក ប៉ុន្តែវាក៏មានឥទ្ធិពលអាចគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមបានដែរ។
តាមការសិក្សាមួយដែលចុះផ្សាយក្នុងសារព័ត៌មាន Nutrition and Metabolism បានឲ្យដឹងថា សារធាតុដែលចម្រាញចេញពីស្លឹកត្របែកអាចកាត់បន្ថយការឡើងជាតិស្ករក្នុងឈាមក្រោយពីញ៉ាំអាហាររួច។វាក៏អាចទប់ស្កាត់សកម្មភាពអង់ស៊ីមដែលមាននាទីរំលាយជាតិអាមីដុង និងកាបូអ៊ីដ្រាតទៅជាគ្លុយកូសដែរ។
ការញ៉ាំទឹកដែលចម្រាញចេញពីស្លឹកត្របែកជាមួយនឹងអាហារគ្រប់ពេលក៏ជួយសម្រួលដល់រោគសញ្ញាជំងឺទឹកនោមផ្អែមបានដែរដូចជា លើសជាតិស្ករក្នុងឈាម លើសអាំងស៊ុយលីនក្នុងឈាម និងលើសជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមជាដើម។ ក្រៅពីគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម សារធាតុចម្រាញចេញពីស្លឹកត្របែកក៏មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមផងដែរ។ វាត្រូវបានគេជឿថា មានប្រសិទ្ធភាពព្យាបាលអ្នកជំងឺឡើសជាតិកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមទៀតផង។
សារធាតុដែលចម្រាញចេញពីស្លឹកផ្លែត្របែកគឺមានសុវត្ថិភាព និងគ្មានផលរំខានអ្វីទាំងអស់។ ការសិក្សានិយាយថា ការញ៉ាំទឹកស្លឹកត្របែកជាមួយនឹងថ្នាំព្យាបាលជំងឺទឹកនោមផ្អែមគឺមានសុវត្ថិភាព និង ហើយក៏មិនមានផលរំខានអ្វីដែរ។ និយាយរួមគឺគ្មាន បង្កើនភាពពុល និងមានប្រតិកម្មមិនធម្មតានឹងថ្នាំព្យាបាលជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងលើសជាតិខ្លាញ់តែម្តង។
របៀបក្នុងការបង្កើតទឹកចម្រាញចេញពីស្លឹកផ្លែត្របែក ៖
១-លាងសម្អាតស្លឹកត្របែកពីរបីដងដើម្បីជម្រះភាពគគ្រិចរបស់វា
២- ដាក់ស្លឹកត្របែកទាំងនោះចូលទៅក្នុងទឹកដាំពុះ និងកម្តៅវាពីរបីនាទីចោល
៣- បន្ទាប់មកអ្នកអាចចាក់យកទឹកនោះចេញហើយទុកវាឲ្យត្រជាក់ និងញ៉ាំបានហើយ។
ចូរចាំថា នេះគឺជាវិធីព្យាបាលដោយខ្លួនឯងបែបធម្មជាតិ តែវាប្រហែលជាមិនអាចមានប្រសិទ្ធភាពសម្រាប់មនុស្សគ្រប់គ្នានោះទេ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ យកល្អគួរតែពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជាសិន មុននឹងចម្រេចចិត្តប្រើប្រាស់វិធីមួយនេះ (ប្រភពពី៖ Health.com.kh)៕ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ