ការចុះផ្សាយជាបន្តបន្ទាប់គ្នានូវលទ្ធផលដែលខ្លួនបានរកឃើញនៅក្នុងព្រឹត្តិប័ត្រ The Nature អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រជាច្រើនក្រុមសុទ្ធតែបាន អះអាងដូចៗគ្នាអំពីការជាប់ពាក់ព័ន្ធរបស់អំបិលទៅនឹងជំងឺ MS ។ ពួកគេថា អំបិលបានដើរតួជាអ្នកជំរុញឱ្យប្រព័ន្ធការពារចាប់យករាងកាយធ្វើជាគោលដៅវាយប្រហារ ។ ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះ កិច្ចការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងជំងឺឆ្លងផ្សេងៗក៏ត្រូវទទួលរងនូវផលប៉ះពាល់នាំឱ្យមានជំងឺ Autoimmune System(ប្រព័ន្ធការពារវាយប្រហារដោយភាន់ច្រឡំលើកោសិកានិងជាលិកាខ្លួនឯង) ។
ទោះជាយ៉ាងណា ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រមកពីសាកលវិទ្យាល័យ Yale University សហរដ្ឋអាមេរិកនិងសាកលវិទ្យាល័យ University of Erlangen-Nurembergប្រទេសអាល្លឺម៉ង់បាននិយាយថា របកគំហើញនេះ ពិតជាគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍ខ្លាំងណាស់ហើយ ប៉ុន្តែវាមិនមែនជារបកគំហើញសម្រាប់ព្យាបាលអ្នកជំងឺ MS ទេ ។ ពួកគេបានបន្តថា ៖«ការសិក្សានេះគឺជាលើកដំបូងដែលបង្ហាញថា ទទួលទានអំបិលច្រើនអាចបង្កើនហានិភ័យពីជំងឺ Autoimmune System»។
ចែករំលែកព័តមាននេះ