ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

គួរ​តែ​ប្រយ័ត្ន! បើមិនចង់​បំផ្លាញ​សុខភាព​កូន កុំឆុង​ទឹកដោះគោ​បែប​នេះ​

4 ឆ្នាំ មុន

ការ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​មើលទៅ​មាន​ភាព​ងាយស្រួល ប៉ុន្តែ​តាម​ពិត​ទៅ​វា​មាន​ចំនុច​ជា​ច្រើន​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​តែ​កត់សម្គាល់ ព្រោះ​បើ​អ្នក​មិន​ប្រយ័ត្ន នោះ​កូន​នឹង​អាច​មាន​គ្រោះថ្នាក់​បាន​ក្រោយ​ពេល​ដែល​បៅ​រួច​។ តើ​មាន​របៀប​ដូច​ម្តេច​ខ្លះទៅ? ១-សីតុណ្ហភាព ៖ ឆ្លងកាត់​តាម​អង្គការ​WTO​បានឱ្យ​ដឹង​ថា ត្រូវ​តែ​ប្រើ​ទឹក​ដែល​មាន​សីតុណ្ហភាព​ចាប់ពី​៧០​អង្សា​សេ​ឡើង​លើ​(​ទឹក​ដែល​ដាំ​ពុះ​រួច​)​ដើម្បី​ឆុង​ឱ្យ​កូន ទើប​វា​មិន​ធ្វើ​ឱ្យ​ពោះវៀន​កូន​មាន​ជំងឺឆ្លង…

ការ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​មើលទៅ​មាន​ភាព​ងាយស្រួល ប៉ុន្តែ​តាម​ពិត​ទៅ​វា​មាន​ចំនុច​ជា​ច្រើន​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​តែ​កត់សម្គាល់ ព្រោះ​បើ​អ្នក​មិន​ប្រយ័ត្ន នោះ​កូន​នឹង​អាច​មាន​គ្រោះថ្នាក់​បាន​ក្រោយ​ពេល​ដែល​បៅ​រួច​។ តើ​មាន​របៀប​ដូច​ម្តេច​ខ្លះទៅ?

១-សីតុណ្ហភាព ៖ ឆ្លងកាត់​តាម​អង្គការ​WTO​បានឱ្យ​ដឹង​ថា ត្រូវ​តែ​ប្រើ​ទឹក​ដែល​មាន​សីតុណ្ហភាព​ចាប់ពី​៧០​អង្សា​សេ​ឡើង​លើ​(​ទឹក​ដែល​ដាំ​ពុះ​រួច​)​ដើម្បី​ឆុង​ឱ្យ​កូន ទើប​វា​មិន​ធ្វើ​ឱ្យ​ពោះវៀន​កូន​មាន​ជំងឺឆ្លង ម្យ៉ាង​ទៀត​​វា​ថែម​ទាំង​អាច​រក្សា​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែល​មាន​ក្នុង​ទឹកដោះគោ​បាន ប៉ុន្តែ​៧០​អង្សា​សេ​បើ​និយាយ​ចំពោះ​កុមារ​ដែល​មាន​អាយុ​ក្រោម​មួយ​ឆ្នាំ​គឺ​វា​ក្តៅ​ពេក ដូចនេះ​អ្នក​អាច​ទុកដ​ល់វា​ត្រឹម​៣០​ទៅ​៤០​អង្សា​សេ រួច​សាក​លើ​ដៃ​អ្នក​សិន ទើប​ឱ្យ​កូន​បៅ​។

២-ម្សៅ​ទឹកដោះគោ ៖ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ឆុង​ឱ្យ​កូន​បៅ អ្នក​ត្រូវ​តែ​អាន​សេ​ក្តី​ណែនាំ​ដែល​មាន​លើ​កំប៉ុង​ឱ្យ​បាន​ល្អិន​ល្អន់​ជា​មុន​សិន ហើយ​ពេល​ដែល​ឆុង​ត្រូវ​តែ​ដាក់​ទឹក​មុន ទើប​ឆុង​ចេញ​មក​មិន​មាន​លក្ខណៈ​ខាប់​ពេក ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កូន​រាក​បាន​។

៣-ទឹក ៖ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ប្រើ​ទឹក​ទៅ​ដាំ​ដើម្បី​ឆុង​ឱ្យ​កូន អ្នក​ត្រូវ​តែ​យក​វា​ទៅ​ច្រោះ​ឱ្យ​ស្អាត​សិន ព្រោះ​ទឹក​ទាំងនោះ​តែងតែមាន​មេរោគ ទោះបីជា​គេ​ច្រោះ​រួច​មក​ហើយ ប៉ុន្តែ​អ្នក​ត្រូវ​តែ​ច្រោះ​ម្តងទៀត​ទើប​មិន​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​កូន​ពេល​ដែល​យក​មក​ប្រើប្រាស់​។

៤-វិធី​ក្រឡុក ៖ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ដាក់​ទឹក និង​ម្សៅ​ទឹកដោះគោ​រួច អ្នក​ត្រូវ​តែ​បង្វិល​ទៅ​ស្តាំ និង​ឆ្វេង ហើយ​​បង្វិល​មួយ​ជុំ ដោយ​មិន​ត្រូវ​ប្រើ​វិធី​ក្រឡុក​ចុះឡើង​នោះ​ទេ ព្រោះ​វា​អាច​ចេញ​ពពុះ​ច្រើន ដែល​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​កូន​ខ្លាំង​ណាស់​ក្រោយ​ពេល​ដែល​បៅ​រួច​៕

បញ្ជាក់ ៖ ថ្វី​ត្បិត​តែ​វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​មែន ប៉ុន្តែ​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ក្រះ និង​ពោះវៀន មិន​ត្រូវ​បរិ​ភោគ​ច្រើន​ឡើយ បើ​ពិសារ​ច្រើន វា​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​ភ្នែក​របស់​អ្នក ហើយ​ប្រសិនជា​បរិភោគ​ជាមួយ​ទឹកឃ្មុំ ពុ​ទ្ធ្រា​ក្រហម វា​នឹង​ប្រតិកម្ម អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ពុល​បាន (​ប្រភព​ពី​៖ Health.com.kh)៕ (​កែសម្រួល​ដោយ ៖ បុប្ផា​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ