ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

មិនស្មានថា ញ៉ាំ​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ​ ឮ​​នេះ​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​ម្លឹ​ង​!

5 ឆ្នាំ មុន

ការ​ញ៉ាំ​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ​នៅ​ពេល​ព្រឹក អាច​ជួយ​ដោះស្រាយ​បញ្ហា​លើ​ការ​រំលាយ​អាហារ​។​តាម​ការ​សិក្សា​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ជម្រើស​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ​បែប​នេះ​នៅ​ពេល​ព្រឹក​រាល់ថ្ងៃ​នឹង​ជួយ​ធ្វើ​ឲ្យ​រាង​កាយ​ស៊ាំ​ខ្លួន​នឹង​ជំងឺ​ទាំងឡាយ​។ ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ន​មិនមែន​ដូច​ជា​ភេសជ្ជៈ​ផ្សេង​ឡើយ​តែ​វា​ផ្តល់​ឲ្យ​របស់​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​រាង​កាយ​យើង​ច្រើន​ណាស់​ដូច​ជា វីតាមីន ជាតិ​រ៉ែ និង​សារធាតុ​សំខាន់​ៗ​។ វា​ក៏​ជា​អ្នក​បង្កើន​ថាមពល​ក្នុង​រាង​កាយ​ដែរ​នៅ​ពេល​ញ៉ាំ​វា​ព្រឹក​ឡើង​ដំបូង​គេ ហើយ​ជាលិកា​ក្នុង​ខ្លួន​ក៏​អាច​ច្រោះ​ជាតិពុល​ចេញ​បាន​ដែរ​។ អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ការ​ញ៉ាំ​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ​នៅ​ពេល​ព្រឹក​រាល់ថ្ងៃ​មាន​ដូច​ជា​៖…

ការ​ញ៉ាំ​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ​នៅ​ពេល​ព្រឹក អាច​ជួយ​ដោះស្រាយ​បញ្ហា​លើ​ការ​រំលាយ​អាហារ​។​តាម​ការ​សិក្សា​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ជម្រើស​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ​បែប​នេះ​នៅ​ពេល​ព្រឹក​រាល់ថ្ងៃ​នឹង​ជួយ​ធ្វើ​ឲ្យ​រាង​កាយ​ស៊ាំ​ខ្លួន​នឹង​ជំងឺ​ទាំងឡាយ​។

ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ន​មិនមែន​ដូច​ជា​ភេសជ្ជៈ​ផ្សេង​ឡើយ​តែ​វា​ផ្តល់​ឲ្យ​របស់​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​រាង​កាយ​យើង​ច្រើន​ណាស់​ដូច​ជា វីតាមីន ជាតិ​រ៉ែ និង​សារធាតុ​សំខាន់​ៗ​។ វា​ក៏​ជា​អ្នក​បង្កើន​ថាមពល​ក្នុង​រាង​កាយ​ដែរ​នៅ​ពេល​ញ៉ាំ​វា​ព្រឹក​ឡើង​ដំបូង​គេ ហើយ​ជាលិកា​ក្នុង​ខ្លួន​ក៏​អាច​ច្រោះ​ជាតិពុល​ចេញ​បាន​ដែរ​។

អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ការ​ញ៉ាំ​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ​នៅ​ពេល​ព្រឹក​រាល់ថ្ងៃ​មាន​ដូច​ជា​៖

១-ជួយ​រក្សា​តុល្យភាព pH ក្នុង​ឈាម

២- សម្បូរ​វីតាមីន C ដែល​អាច​ពង្រឹង​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​កាន់តែ​ខ្លាំង និង​ប្រឆាំង​ជំងឺ​ផ្តាសាយ

៣- វីតា​មីន C របស់​ក្រូចឆ្មា​ក៏​សំខាន់​សម្រាប់​ជួយ​ឲ្យ​ស្បែក​លូតលាស់​ប្រកបដោយ​សុខភាព​ល្អ និង​កំចាត់​ជំងឺ​មុន​បាន​ដែរ

៤- ក្រូចឆ្មា​ន​មាន​សារធាតុ Pectin Fiber ដែល​អាច​ជួយ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ឃ្លាន​ខ្លាំង​ខុស​ទំនង និង​កុំ​ឲ្យ​ឡើង​ទម្ងន់​លឿន​ដែរ

៥- ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ជួយ​ច្រោះ​ជាតិពុល និង​សារធាតុ​ដែល​មិន​ត្រូវការ​ចេញពី​ផ្លូវ​រំលាយ​អាហារ​។ (​អាន​:​ថ្នាំ​ងងុយគេង ពេល​អ្នក​គួរ​ប្រើ​)​ក្រៅពី​នេះ​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ​ក៏​ល្អ​សម្រាប់​ពង្រឹង​ដល់​អាកា​រៈ​ក្រហាយ​ដើមទ្រូង ក្រពះ​មិន​កិន​អាហារ​ល្អ និង​ហើមពោះ​ដែរ​៕ (​ប្រភព​ពី​៖ Health.com.kh)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ