ការសិក្សាមួយរបស់អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រសហរដ្ឋអាមេរិកបានរកឃើញថា សមាសធាតុគីមី២ប្រភេទនៅក្នុងផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រហម និងផ្លែបឺរីខ្មៅមានសមត្ថភាពជួយជំរុញឱ្យប្រព័ន្ធការពាររាងកាយរបស់មនុស្សបំពេញមុខងារបានកាន់តែត្រឹមត្រូវ ។ ក្នុងរបាយការណ៍របស់ខ្លួន ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវមកពីសាកលវិទ្យាល័យ Oregon State University សហរដ្ឋអាមេរិកបញ្ជាក់ថា សមាសធាតុ resveratrol ក្នុងទំពាំងបាយជូរក្រហម និងសមាសធាតុ pterostilbene ក្នុងផ្លែបឺរីខ្មៅបានធ្វើការជាមួយវីតាមីន D បង្កើននូវចំនួន cathelicidin antimicrobial peptideរបស់ មនុស្សឬសែន CAMP ដែលពាក់ព័ន្ធនឹងមុខងារប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ។
លោកសាស្ត្រាចារ្យ Adrain Gombartបានថ្លែងថា៖ «ក្នុងចំណោមការសិក្សាលើសមាសធាតុរាប់រយ គឺមានសមាសធាតុតែ២ប៉ុណ្ណោះដែលធ្វើឱ្យយើងភ្ញាក់ផ្អើល ។ នៅពេលសមាសធាតុទាំង២នេះបូកបញ្ចូលគ្នាជាមួយវីតាមីន D នោះវាបង្កើតបានជាកម្លាំងខ្លាំងមួយអាចបង្កើនចំនួនសែន CAMP បានច្រើន ។ នេះពិតជាអន្តរកម្មគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍បំផុត »។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានបញ្ជាក់ថា សមាសធាតុ resveratrol បានក្លាយជាប្រធានបទនៃការសិក្សាស្រាវជ្រាវរបស់អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រជាហូរហែច្រើនមកហើយ។ នេះក៏ព្រោះតែ អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពច្រើនយ៉ាងរបស់វា ក្នុងនោះមានដូចជា កែលំអសុខភាពបេះដូង ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក និងកាត់បន្ថយការរលាកជាដើម ។ ដោយឡែកសម្រាប់ការសិក្សាលើកនេះ គឺជាលើកទី១ហើយដែលបង្ហាញថា ការរួមផ្សំគ្នារវាងសមាសធាតុទាំង២ខាងលើនិងវីតាមីន Dជួយបង្កើនចំនួនសែន CAMP ។ សែននេះក៏មានប្រជាប្រិយភាពខ្លាំងណាស់ដែរនៅក្នុងស្រទាប់អ្នកសិក្សាស្រាវជ្រាវខណៈ វាមានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់នៅក្នុងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ឬជាខ្សែការពារទី១របស់រាងកាយប្រឆាំងទៅនឹងការឆ្លងបាក់តេរីផ្សេងៗ ។
យ៉ាងណាក៏ដោយ ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវបានទាញចំណាប់អារម្មណ៍ថា ការរកឃើញលើកនេះកើតចេញពីការពិសោធបណ្តាកោសិកាក្នុងមន្ទីរពិសោធប៉ុណ្ណោះ ហើយវាក៏មិនទាន់អាចកំណត់បាន១០០%ថា មានលទ្ធផលដូចគ្នានៅពេលអនុវត្តជាក់ស្តែងនោះឡើយ ។ ដូច្នេះការសិក្សាបន្តទៀតចាំបាច់ត្រូវតែធ្វើដើម្បីឈានទៅស្វែងយល់ឱ្យកាន់តែច្បាស់ពីដំណើរដែលរបបអាហារនិងសារធាតុចិញ្ចឹមបញ្ចេញប្រសិទ្ធភាពទៅលើប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ