ក្រុមស្រាវជ្រាវបានអះអាងថា ទទួលទានសាច់ក្រហមច្រើននឹងធ្វើឱ្យកម្រិតសារធាតុដែកក្នុងខួរក្បាលកើនឡើងខ្ពស់ហើយព្រមពេលជាមួយគ្នានោះ អត្រាកើតមានជំងឺភ្លេចភ្លាំងក៏កើនឡើងផងដែរ ។ ការសិក្សាមួយរបស់សាកលវិទ្យាល័យ University of California Los Angeles សហរដ្ឋអាមេរិកដែលពិនិត្យទៅលើតំបន់ពីរក្នុងខួរក្បាលអ្នកជំងឺភ្លេចភ្លាំង៣១នាក់ បានរកឃើញថា
ក្រុមស្រាវជ្រាវបានអះអាងថា ទទួលទានសាច់ក្រហមច្រើននឹងធ្វើឱ្យកម្រិតសារធាតុដែកក្នុងខួរក្បាលកើនឡើងខ្ពស់ហើយព្រមពេលជាមួយគ្នានោះ អត្រាកើតមានជំងឺភ្លេចភ្លាំងក៏កើនឡើងផងដែរ ។ ការសិក្សាមួយរបស់សាកលវិទ្យាល័យ University of California Los Angeles សហរដ្ឋអាមេរិកដែលពិនិត្យទៅលើតំបន់ពីរក្នុងខួរក្បាលអ្នកជំងឺភ្លេចភ្លាំង៣១នាក់ បានរកឃើញថា សារធាតុដែកដំបូងឡើយបានប្រមូលផ្តុំនៅក្នុងផ្នែកមួយរបស់ខួរក្បាលដែលជាទូទៅត្រូវបានបំផ្លាញក្នុងដំណាក់កាលចាប់ផ្តើមនៃជំងឺ ប៉ុន្តែមិនមែននៅក្នុងផ្នែកដែលនឹងរងការប៉ះពាល់ពេលក្រោយនោះទេ ។ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបាននិយាយថា កាត់បន្ថយការទទួលទានសាច់ក្រហមគឺកាត់បន្ថយការប្រមូលផ្តុំសារធាតុដែកក្នុងខួរក្បាល ។
ចែករំលែកព័តមាននេះ