ការសិក្សាមួយបានបង្ហាញថា ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលទទួលទានអាហារសម្បូរខ្លាញ់ច្រើនពេក ប្រឈមនឹងអត្រាកូនស្លាប់ក្នុងផ្ទៃកម្រិតខ្ពស់ ។ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវមកពីសាកលវិទ្យាល័យOregon Health& Science Universityបានពន្យល់ថា ទទួលទានអាហារមានខ្លាញ់ច្រើនធ្វើឱ្យការចរាចរឈាមពីម្តាយទៅកូនតាមរយៈទងសុក(សរីរាង្គបណ្តោះអាសន្នចិញ្ចឹមគភ៌)ថយចុះ បង្កើនអត្រាប្រឈមនឹងការរលាកសុកហើយប្រឈមខ្ពស់នឹងការស្លាប់កូនក្នុងផ្ទៃ ។
ទោះជាយ៉ាងណាលទ្ធផលនៃការសិក្សាលើកនេះ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានធ្វើពិសោធតែទៅលើសត្វស្វាជប៉ុនមួយប្រភេទដែលមានរចនាសម្ព័ន្ធសុកស្រដៀងមនុស្សតែប៉ុណ្ណោះពោលគឺមិនទាន់បានធ្វើពិសោធលើមនុស្សនៅឡើយទេ ។ការពិសោធបានបង្ហាញថា ស្វាដែលគេឱ្យស៊ីអាហារមានខ្លាញ់ច្រើននោះការចរាចរឈាមពីស្បូនទៅសុកមានការថយចុះដល់ទៅ៥៦%។ លើសពីនេះ ស្វាញីទាំងនោះរលាកក្នុងសុកទៀតផង ។
វេជ្ជបណ្ឌិតAntonio Friasអ្នកដឹកនាំការស្រាវជ្រាវបានថ្លែងថា៖ «ការសិក្សានេះបានបង្ហាញថា អាហារទទួលទានរបស់ម្តាយក្នុងអំឡុងពេលមានគភ៌ជះឥទ្ធិពលយ៉ាងខ្លាំងបំផុតទៅលើការអភិវឌ្ឍសុកនិងគភ៌ ។ ពពួកអាហារដែលសម្បូរដោយកាឡូរីនិងខ្លាញ់ច្រើនផ្តល់ផលអវិជ្ជមានទៅលើមុខនាទីសុក និងជាសត្រូវចំពោះគភ៌ ហើយជាលទ្ធផលគឺធ្វើឱ្យកូនស្លាប់ក្នុងផ្ទៃ»។
យ៉ាងណាក៏ដោយ ការសិក្សាស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀតចាំបាច់ត្រូវតែធ្វើដើម្បីពិនិត្យដំណើរដែលអាហារសម្បូរខ្លាញ់ច្រើនបន្ថយការចរាចរឈាមចេញពីស្បូន ។ គួរកត់សម្គាល់ថា ការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយចំនួនកាលពីលើកមុនសុទ្ធតែបានរកឃើញពីភាពស្មុគស្មាញអំឡុងពេលមានគភ៌ (រាប់ចាប់តាំងពីការលូតលាស់កូនក្នុងផ្ទៃ) ថាមានការទាក់ទងគ្នាជាមួយសុកដែលត្រូវបានបំផ្លាញ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ