ពិធីបុណ្យចូលឆ្នាំចិន ជាអំឡុងពេលដែលក្រុមគ្រួសារជួបជុំគ្នាពីគ្រប់ទិសទី និងជាវេលាដែលមនុស្សក្នុងគ្រួសារបានទទួលទានអាហាររួមគ្នា រីឯការចម្អិនអាហារស្របតាមជំនឿរបស់ជនជាតិចិនប្រកបដោយសិរីសួស្តី ។ អាហារផ្តល់សិរីសួស្តីដែលជនជាតិចិន ពេញនិយមទទួលទានក្នុងពិធីបុណ្យចូលឆ្នាំថ្មីរួមមាន ៖
១-ប៉ាវហ៊ឺ ៖ គ្រំប៉ាវហ៊ឺ ចាត់ទុកថាជាផ្នែកមួយនៃកំពូលម្ហូបរបស់ចិនមានតម្លៃខ្ពស់បំផុត និងមានកូឡេស្តេរ៉លទាប បើប្រៀបធៀបទៅនឹងអាហារសមុទ្រ ផ្សេងៗទៀត ជាសត្វស៊ីរុក្ខជាតិជាអាហារធ្វើឱ្យមានអាយុវែង។
អតីតកាលអ្នកដែលអាចទទួលទានអាហារប្រភេទនេះមានតែពួកអ្នកមានទ្រព្យសម្បត្តិស្តុកស្តម្ភ និងបណ្តាមេទ័ព ដោយពួកគេមានជំនឿថា ជាអាហារផ្តល់សិរីមង្គល ជួយផ្តល់នូវភាពមានទ្រព្យស្តុកស្តម្ភ ដែលនិយមទទួលទានក្នុងឱកាសដ៏សំខាន់ និងមានតម្លៃថ្លៃ ។
២-ត្រី ៖ ការទទួលទានត្រីព្រោះមានជំនឿថា ត្រីជានិមិត្តរូបនៃលាភសំណាង ភាពស្រស់ស្អាត ការមានស្តុកស្តម្ភ ដោយជនជាតិចិន មានជំនឿថានៅពេលទទួលទាននឹងផ្តល់សិរីសួស្តី ព្រោះសម្ដៅលើការរស់នៅប្រកបដោយសុភមង្គល មានមាស ប្រាក់ មានសេចក្តីសុខ និងជីវិតដ៏យូរលង់ ។
៣-បង្កង ៖ តាមជំនឿរបស់ចិនបង្កងសម្ដៅទៅលើជីវិតដ៏រុងរឿង រួមទាំងជាតំណាងនៃសេចក្តីសុខក្នុងគ្រួសារ ។
៤-ទាប៉េកាំង ៖ មានអត្ថប្រយោជន៍ផ្តល់មង្គលក្នុងនាមជាអ្នកសែនចិន គឺមានភាពបរិសុទ្ធជ្រះថ្លា ។
៥-ប្រហិតត្រី ៖ ការទទួលទានប្រហិតត្រី មានន័យថាលោកអ្នកមានស្តុកស្តម្ភ មានអ្វីប្រើប្រាស់គ្រប់បែបយ៉ាង ជីវិតប្រកបដោយភាពចម្រើនរុងរឿង ។
៦-តៅហ៊ូ ៖ អាហារប្រភេទនេះ សំដៅលើការរីកលូតលាស់ អ្នកមានបុណ្យ និងសេចក្តីសុខ ។
៧-សារាយសមុទ្រ ៖ ជាប្រភេទអាហារប្រកបដោយភាពស្រស់ស្រាយ និងរីករាយក្នុងជីវិត មានលាភសំណាង និងមានទ្រព្យស្តុកស្តម្ភ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ