មនុស្សយើងភាគច្រើនប្រហែលជាមិនចូលចិត្តមើមត្រាវទេ ដោយសារតែវាធ្វើឲ្យផោមច្រើន និងមានក្លិនមិនល្អ ប៉ុន្តែវាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជារុក្ខជាតិមួយប្រភេទដែលល្អចំពោះសុខភាពច្រើនយ៉ាង ដោយសារតែជីវជាតិដែលវាបានផ្តល់ឲ្យ ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍៣យ៉ាងដែលមឺមត្រាវអាចធ្វើបានចំពោះសុខភាពមនុស្សយើង៖
១-សុខភាពពោះវៀន ៖ មើមត្រាវជាប្រភពដ៏អស្ចារ្យមួយនៃជាតិសរសៃ ។ ប្រជាជនអាមេរិកភាគច្រើនគឺមិនទទួលបានជាតិសរសៃគ្រប់គ្រាន់ពីរបបអាហារឡើយ ខណៈពេលដែលតម្រូវការប្រចាំថ្ងៃមនុស្សយើងជាមធ្យមប្រហែល១៥ក្រាម ។ ស្ត្រីត្រូវការជាតិសរសៃ២៥ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ ខណៈពេលដែលបុរស៣៨ក្រាម ។ ការបន្ថែមមើមត្រាវទទួលទានមិនត្រឹមតែជួយបំបាត់ការទល់លាមកទេ តែវាក៏ជួយបន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺបេះដូង និងទម្ងន់មានសុខភាពល្អដែរ ។
២-បញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ូល ៖ ជាតិសរសៃក្នុងមើមត្រាវ វាប្រភេទសរសៃមិនរលាយ ដែលត្រូវបានគេរកឃើញថា ជួយបន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ ពង្រឹងដល់មុខងាររំលាយអាហារ និងមានទម្ងន់សុខភាពល្អ ។ ជាតិសរសៃមិនរលាយ ជួយបញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ូល និងសម្ពាធឈាមដែរ ។ កាលណាសម្ពាធឈាមចុះមកធម្មតា ហើយមិនលើសកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាមទៀត នោះអ្នកនឹងមិនងាយមានជំងឺបេះដូងឡើយ ។
៣-សម្រួលដល់សម្ពាធឈាម ៖ ការសិក្សាខ្លះបានបង្ហាញថា វាមានការទាក់ទងមួយរវាងសម្ពាធឈាម និងរបបអាហារសម្បូរជាតិប៉ូតាស្យូម ។ ការញ៉ាំជាតិប៉ូតាស្យូមកាន់តែច្រើនត្រូវបានគេរកឃើញថា ជួយបន្ថយសម្ពាធឈាមដែលលើសបាន ។
អ្វីដែលសំខាន់នោះ និងការណ៍ពិតនោះគឺថា កាលណាសម្ពាធឈាមកាន់តែខ្ពស់ អ្នកប្រឈមកាន់តែខ្លាំងនឹងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ជំងឺបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ។ ប៉ូតាស្យូមនឹងជួយបន្ធូរសរសៃឈាម ដែលអាចបន្ថយការប្រឹងខ្លាំងរបស់បេះដូងបានដែរ (ប្រភពពី៖ Health.com.kh)៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ