ភាគច្រើននៃពួកយើងសុទ្ធតែបានហើយថាការបន្ថែមផ្លែចេកចូលក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃអាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាងណាចំពោះទាំងសុខភាពរាងកាយ និងសម្រស់ ។ ផ្លែឈើត្រូពិចនេះ គឺថែមទាំងមានប្រសិទ្ធភាពដោះស្រាយបញ្ហាទល់លាមក ក៏ដូចជាកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម បង្ការជំងឺលើសឈាម ។
មានមនុស្សមិនច្រើនទេដែលដឹងថាប្រសិនបើអ្នកយកផ្លែចេកទៅធ្វើជាតែ នោះវានឹងប្រែជាអាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍កាន់តែប្រសើរថែមទៀតចំពោះសុខភាព ។ វិធី ងាយៗក្នុងការធ្វើតែចេក និងអត្ថប្រយោជន៍ដ៏មិនគួរឲ្យជឿនៃតែនេះលើរាងកាយ ៖
១– អ្វីដែលអ្នកត្រូវការ ៖ ចេកធម្មជាតិ១ផ្លែ ទំហំល្មម, ទឹកធម្មតា៦ ពែង និងទឹកឃ្មុំ ។
២–របៀបធ្វើ ៖ ជាដំបូងលាងផ្លែចេកឲ្យស្អាតសិន និងកាត់ផ្នែកខាងចុងនៃចេកចោល។ បន្ទាប់មកដាក់ដាំទឹក៦ពែងក្នុងឆ្នាំងដល់ពុះ។ នៅពេលទឹកចាប់ផ្ដើមពុះ ចូរដាក់ចេកចូល ។ ទុករម្ងាស់ចេកក្នុងទឹកប្រហែល១០នាទីសឹមពន្លត់ភ្លើងចង្ក្រាន ។ ទុកឲ្យចុះត្រជាក់បន្តិចសិន សឹមស្រងយកចេកចេញ រួមបន្ថែមទឹកឃ្មុំចូលដើម្បីបង្កើនរសជាតិជាការស្រេច ។
អត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានតែចេក ៖
១.ជួយឲ្យគេងលក់បានស្រួល ៖ ត្រឹមតែ១ ពែង នៃតែចេកនៅពេលចូលគេង គឺអាចដោះស្រាយបញ្ហាគេងមិនលក់បានយ៉ាងប្រសើរ ។ តែចេកមានប្រសិទ្ធិភាពហាក់ដូចជាថ្នាំគេងលក់អ ប៉ុន្តែវាមិនផ្ដល់ផលប៉ះពាល់អ្វីចំពោះសុខភាពដូចថ្នាំឡើយ ។
២.ជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម ៖ តើអ្នកកំពុងជួបប្រទះបញ្ហាសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ឬកំពុងកើតជំងឺលើសឈាមមែនទេ? ចូរទទួលទានតែចេកជាប្រចាំ ក៏ព្រោះតែនេះមានផ្ទុកនូវជាតិប៉ូតាស្យូមដែលជួយកាត់បន្ថយកម្រិតនៃសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់។ ប៉ុន្តែទោះជាយ៉ាងណា បើអ្នកកំពុងប្រើប្រាស់ថ្នាំបន្ថយសម្ពាធឈាមនោះ ចូរពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យសិន មុននឹងទទួលទានតែចេកបន្ថែម ។
៣. សម្រួលការរំលាយអាហារ ៖ គ្រាន់តែទទួលទានតែចេក១ពែងភ្លាម ក្រោយញុាំអាហាររួច គឺអាចជួយបង្កើនដំណើរនៃការរំលាយអាហារគួរឲ្យកត់សម្គាល់ ។ តែចេកជួយឲ្យរាងកាយរំលាយអាហារបានងាយជាងមុន ហើយស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមពីអាហារបានកាន់តែច្រើន ។ លើសពីនេះទៅទៀត តែចេក ក៏ទប់ស្កាត់បញ្ហានៃការច្រាលទឹកអាស៊ីតក្រពះបានដែរ។
៤.ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំនៃរាងកាយ ៖ តែចេកក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ផងដែរ ហើយនេះជាហេតុផលដែលអ្នកគួរព្យាយាមទទួលទានតែចេក១ពែងជាប្រចាំ ដើម្បីរក្សាបាននូវភាពរឹងមាំនៃប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងធ្វើឲ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំកាន់តែប្រសើរឡើង ។ អ្នកនឹងសម្គាល់ឃើញលទ្ធផល ជាពិសេសអំឡុងពេលរដូវនៃជំងឺផ្ដាសាយ ឬរដូវត្រជាក់ចូលមកដល់ (ប្រភពពី៖ Health.com.kh) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ