អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពច្រើនយ៉ាងរបស់ផ្លែកន្ទឹម
ផ្លែកន្ទឹមក្រៅពីមានរស់ជាតិផ្អែម និងពណ៌ សម្បុរមើលទៅគួរឱ្យចង់ទទួលទានវាក៏នៅផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ផ្នែកសុខភាពច្រើនយ៉ាងដល់មនុស្ស ដែលចូលចិត្តទទួលទានវាថែមទៀត។ យោងតាមបណ្តាអ្នកស្រាវជ្រាវមកពីសាកលវិទ្យាល័យអេឌីនបឺក (University of Edinbur gh)ជឿជាក់ថា ទឹកផ្លែកន្ទឹមអាចជួយបន្ថយបរិមាណអាស៊ីត ខ្លាញ់នៅក្នុងឈាម ដែលត្រូវគេស្គាល់ឈ្មោះថាជាប្រភេទអាស៊ីតខ្លាញ់Nonesterified ឬ NEFA។ លើសពីនេះទៀតវាក៏អាចជួយកំចាត់ខ្លាញ់ដែលនៅជុំវិញចង្កេះ និងពោះផងដែរ។ បន្ទាប់ពីការពិសោធន៍រយៈពេលមួយខែ អ្នកស្ម័គ្រចិត្តដែលបានផឹកទឹកផ្លែកន្ទឹម១ដបជារៀងរាល់ថ្ងៃ ត្រូវគេសង្កេតឃើញថា មានការ កកើតកោសិកាខ្លាញ់នៅជុំវិញពោះរបស់ពួកគេ តិចតួច។ ក្រៅពីនេះ សម្ពាធឈាមរបស់ពួកគេក៏ធ្លាក់ចុះ ដែលជាហេតុជួយកាត់បន្ថយការកើតជម្ងឺបេះដូង ជំងឺស្ត្រូក និងជំងឺតម្រងនោម។
តាមការសិក្សាលើមនុស្ស និងសត្វពីមុនមកបានបង្ហាញថា កំរិតNEFAខ្ពស់ជាប់ពាក់ព័ន្ធទៅនឹងបរិមាណខ្លាញ់យ៉ាងច្រើននៅជុំវិញពោះគឺ ប្រៀបដូចជាការជួយបង្កើនឱ្យកើតជំងឺបេះដូង និងទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ២។
ចែករំលែកព័តមាននេះ