ទីក្រុងសិង្ហបុរី ៖ វិស័យអង្ករកំពុងតែស្ថិតក្នុងពេលវេលាដ៏លំបាកមួយ ដែលរួមមានកំណើននៃការប្រកួតប្រជែងសម្រាប់ធនធានដូចជា ដី និងទឹក បម្រែបម្រួលអាកាសធាតុ កង្វះពលករ និងកង្វះជំនាញបច្ចេកទេសជាដើម ។
នៅឆ្នាំ២០៥០ ចំនួនប្រជាជនសរុបជុំវិញពិភពលោកនឹងកើនដល់១០ប៊ីលាននាក់ ព្រោះតែកំណើនចំនួនប្រជាជននៅតំបន់ដែលក្រីក្រនៅអាស៊ី និងអាហ្វ្រិក ដែលការរស់នៅប្រចាំថ្ងៃ ពឹងផ្អែកទាំងស្រុងលើអង្ករជាអាហារ ។
លោក Peter Ford ប្រធានផ្នែកអាស៊ីប៉ាស៊ីហ្វិកនៅក្រុមហ៊ុន Corteva Agriscience បានឲ្យដឹងថា ៖« មានកត្តាជាច្រើនដែលបានបង្កជាបញ្ហាសម្រាប់កសិករ ។ កំណើនចំនួនប្រជាជនមានន័យថា មានតម្រូវការបង្កើនផលិតកម្ម ដើម្បីធានាដល់ការផ្គត់ផ្គង់អាហារជុំវិញពិភពលោក »។
តម្រូវការអង្ករត្រូវបានព្យាករណ៍ថា នឹងកើនប្រមាណដល់២៥%ក្នុងអំឡុងឆ្នាំ២០១០ ទៅ២០៣០មកស្មើនឹង៥៥០លានតោនក្នុង១ឆ្នាំហើយប្រមាណ២ភាគ៣នៃតម្រូវការនេះ នឹងមកពីតំបន់អាស៊ី ។
បញ្ហាដែលកំពុងតែត្រូវបានប្រឈមដោយប្រជាជន គឺបម្រែបម្រួលអាកាសធាតុ និងការកើនឡើងកម្តៅដែលអាចបង្កឲ្យមានការខាតបង់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់ការប្រមូលផលស្រូវ និងផលិតកម្មអង្ករ ។
វិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវគោលនយោបាយអន្តរជាតិ (IFPRI) ព្យាករណ៍ថា តម្លៃអង្ករអាចកើនឡើងច្រើនជាង៣០%ទៅទៀតនៅឆ្នាំ២០៥០ប្រសិនបើមិនមានវិធានការទប់ស្កាត់។
លោក Lawrence Wong រដ្ឋមន្ត្រីអភិវឌ្ឍន៍ជាតិ និងអនុរដ្ឋមន្ត្រីហិរញ្ញវត្ថុរបស់សិង្ហបុរីបាននិយាយថា ៖« ការលូតលាស់ផលិតកម្មអង្ករបានអន់ថយយ៉ាងខ្លាំង និងយឺតជាងកំណើនចំនួនប្រជាជនក្នុងរយៈពេល១០ឆ្នាំកន្លងមកនេះ។ បម្រែបម្រួលអាកាសធាតុកំពុងតែធ្វើឲ្យស្ថានការណ៍កាន់តែធ្ងន់ធ្ងរផងដែរ »។
អ្នកជំនាញគិតថា ដើម្បីធ្វើឲ្យផលិតកម្មអង្ករកាន់តែមានសក្តានុពលខ្ពស់ និងឆ្លងកាត់ការគំរាមកំហែងបាននោះ ភាគីដែលចូលរួមទាំងអស់ត្រូវតែសហការដើម្បីស្វែងរកដំណោះស្រាយថ្មីៗសម្រាប់វិស័យអង្ករដែលមានចីរភាព និងសមធម៌ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ