ខេត្តព្រះសីហនុ ៖ ជាការឆ្លើយតបទៅនឹងកំណើននៃអ្នកប្រើប្រាស់ និងភ្ញៀវទេសចរណ៏ជាតិ អន្តរជាតិ ជាពិសេសក្រុមពាណិជ្ជករដែលបានមកបណ្តាក់ទុននៅខេត្តព្រះសីហនុ សាខាកាំកុងត្រូលសាខាខេត្តព្រះសីហនុ នៅតែបន្តសកម្មភាពនរបស់ខ្លួនជារៀងរាល់សប្តាហ៍ បើទោះបីជាជុំវិញការប្រើប្រាស់សារធាតុហាមឃាត់ និងទំនិញហួសសុពលភាពត្រូវបានកាត់បន្ថយស្ទើរលុបបំបាត់ទាំងស្រុងយ៉ាងណាក្តី។
ជាក់ស្តែង នាព្រឹកថ្ងៃទី២៥ តុលា ឆ្នាំ២០១៨ ដឹកនាំដោយលោក ដូរ៉ាមី អនុប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុបានដឹកនាំមន្ត្រី សាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុសហការជាមួយស្ថាប័នពាក់ព័ន្ធ និងអាជ្ញាធរដែនដី បានបន្តចុះផ្សព្វផ្សាយអំពីគុណភាព សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ត្រួតពិនិត្យទៅលើម្ហូបអាហារវេចខ្ចប់ស្រាប់ ធ្វើតេស្តបឋម ដើម្បីរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ដាច់ខាតលើ ស្ពៃជ្រក់ ខ្ញីហាន់ នៅតាមតូប និងផ្ទះក្នុងផ្សារកំពង់ទំនប់រលក និង ម៉ាតមួយចំនួនក្នុងក្រុងព្រះសីហនុ ខេត្តព្រះសីហនុ ។
ជាលទ្ធផល យើងពុំបានរកឃើញការដាក់លាយសារធាតុគីមីហាមឃាត់នៅលើបន្លែខាងលើនោះទេ តែយើបានរកឃើញការដាក់តាំងលក់ផលិតផលហួសកាលបរិច្ឆេទចំនួន២ដបតែប៉ុណ្ណោះ ដែលម្ចាស់ម៉ាតបានទុកចោល នៅលើទម្រទំនិញ។
ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលនូវតែអំពាវនាវម្តងហើយម្តងទៀត ដល់ម្ចាស់អាជីវកម្មទាំងអស់ត្រូវបន្តចូលរួមបន្ថែម ដើម្បីរួមគ្នា លប់បំបាត់នូវការប្រើប្រាស់ទំនិញហួសកាលបរិច្ឆេទ និងសារធាតុហាមទាំងឡាយណាដែលច្បាប់ត្រូវបានកំណត់៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ