រាជធានីភ្នំពេញ៖ ការឈឺ.ក បណ្តាលមកពីមូលហេតុច្រើនយ៉ាង ដូចជាបាក់តេរី វីរុស ខ្យល់អាកាសពុល ផ្សែងបារី ឬពេលខ្លះអាចជាការបង្ករោគនៅប្រព័ន្ធដង្ហើម។ ថ្វីត្បិតការឈឺ.កមិនមែនជាបញ្ហាធ្ងន់ធ្ងរ ប៉ុន្តែវាបង្កការរំខានយ៉ាងខ្លាំងដល់ការរស់នៅប្រចាំថ្ងៃ។
យើងខ្ញុំសូមណែនាំអាហារមួយចំនួនដែលអ្នកមិនគួរទទួលទាននៅពេលដែលអ្នកកំពុងតែមានអាការៈឈឺកព្រោះវានឹងបណ្តាលឲ្យស្ថានភាពកាន់តែយ៉ាប់យឺនទៅៗដូចជា៖
1. អាហារដែលសំបូរជាតិខ្លាញ់រួមមាន សាច់ក្រហម ផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោដែលមានជាតិខ្លាញ់ពេញ អាហារបំពង ឬអាហារចៀនជាដើម។
2. អាហារដែលមានជាតិជូរដូចជា ប៉េងប៉ោះ ក្រូច ទំពាំងបាយជូ ឬក្រូចឆ្មា។ អ្នកអាចទទួលទានផ្លែឈើផ្សេងដែលជួយសម្រួលដល់បំពង់កដូចជា ផ្លែចេក ត្រសក់ស្រូវ ឃីវី និងផ្លែសារីជាដើម។
3. អាហារហិរ រួមបញ្ចូលទាំងម្រេចផងដែរ។ បើសិនអ្នកចង់បន្ថែមរសជាតិអាហារ អ្នកអាចជ្រើសរើសទទួលទានខ្ញីព្រោះវាមានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងការរលាកបានយ៉ាងល្អ។
4. អាហាររឹង ដូចជាបន្លែឆៅ ឬនំប៉័ងដុត ព្រោះវានឹងធ្វើឲអ្នកពិបាកលេប ហើយបណ្តាលឲអាការៈឈឺកកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
គួរបញ្ជាក់ផងដែរថា ឱសថ កាល់សិបទីន Calseptine ជាជម្រើសឱសថទី១ សម្រាប់បៀមបំបាត់អាការៈឈឺបំពង់ក និងព្យាបាលពងបែកក្នុងមាត់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ព្រមទាំងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ផងដែរ។ សូមពិគ្រោះយោបល់ជាមួយឱសថការី ឬ វេជ្ជបណ្ឌិតក្នុងការប្រើប្រាស់ ដើម្បីសុវត្ថិភាព និងប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ ។ លោកអ្នកអាចរកទិញឱសថ កាល់សិបទីន Calseptine បាន នៅតាមបណ្តាឱសថស្ថានស្របច្បាប់ទូទាំងប្រទេសកម្ពុជា៕ ដោយសហការ
ប្រភព៖ Livestrong.com
ផលិតផល ៖ CALSEPTINE
ប្រែសម្រួលដោយ ៖ flashsanté.info
ចែករំលែកព័តមាននេះ