តាមប្រភពពីThe Sun បានឲ្យដឹងថា ការទទួលជាតិកាហ្វេអុីនពីកាហ្វេ មានទំនាក់ទំនងគ្នាជាមួយនឹងការបន្ថយបញ្ហាជាំមុខ ។ នេះបើយោងតាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវថ្មីៗនេះ ។ អ្វីដែលគួរឲ្យចាប់អារម្មណ៍ខ្លាំងនោះគឺវាត្រូវតែជាសារធាតុកាហ្វេអុីនបានមកពីកាហ្វេ ហើយមិនអាចយកមកពីសូកូឡា តែ ឬ កូកាកូឡានោះ
ទេ។
ជំងឺជាំមុខ ឬ Rosacea គឺជាជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ ដែលធ្វើឲ្យស្បែកឡើងក្រហម និងមានសភាពគ្រើមៗ។ អ្នកខ្លះ អាចមានអារម្មណ៍ក្តៅរលាកលើផ្ទៃមុខ ។ នៅពេលបច្ចុប្បន្ននេះ គេមិនទាន់មានវិធីព្យាបាលឲ្យជាដាច់នៅឡើយទេ។ គេគ្រាន់តែមានថ្នាំលាបពីលើស្បែក ដើម្បីកាត់បន្ថយការឡើងក្រហមតែប៉ុណ្ណោះ។
នៅក្នុងការសិក្សាថ្មី ដែលចុះផ្សាយនៅលើ Jama Dermatology បានយកទិន្នន័យពីគិលានុប្បដ្ឋយិកាចំនួន៨២០០០នាក់ ដែលធ្វើការពាក់ព័ន្ធជាមួយនឹងបញ្ហានេះ ។ គេធ្វើការវិភាគលើ ការទទួលទានកាហ្វេ តែ សូដា និង សូកូឡា របស់អ្នកជម្ងឺទាំងនោះ ដើម្បីដឹងពីអាត្រាកាហ្វេអ៊ីនដែលគេទទួលបាន។ គេរកឃើញថា អ្នកដែលទទួលទានកាហ្វេដល់ទៅ៤កែវ ឬច្រើនជាងនេះ ក្នុងមួយថ្ងៃ មានការវិវត្តន៍ទៅបញ្ហាមុខក្រហមតិចជាងគេ បើប្រៀបនឹងអ្នកដែលទទួលទានមួយកែវក្នុងមួយខែ។
សារជាតិកាហ្វេអុីន ធ្វើឲ្យសរសៃឈាមរួមតូច ដែលអាចកាត់បន្ថយភាពក្រហមលើស្បែកមុខ និង បញ្ហារលាក ។ វាក៏អាចធ្វើឲ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំមិនសូវមានសកម្មភាពផងដែរ ដែលធ្វើឲ្យវាមិនសូវឆ្លើយតបធ្វើឲ្យរលាក។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកស្រាវជ្រាវលើការរកឃើញនេះទទួលស្គាល់ថា ពួកគេត្រូវតែធ្វើការសិក្សាឲ្យកាន់តែស៊ីជម្រៅជាងនេះ ដើម្បីអាចសម្រេចបានជាលទ្ធផលជាក់លាក់មួយ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ