ខេត្តព្រះសីហនុ ៖ មន្ត្រីជំនាញលើផ្នែកចំណីអាហារលោក ស្រ៊ី ស្រ៊ុន អនុប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុនាព្រឹកថ្ងៃទី១៩ កញ្ញា ២០១៨ បានស្នើឲ្យអាជីវករទាំងអស់ត្រូវគិតគួរ និងយកចិត្តទុកក្នុងការលក់ទំនិញជូនប្រជាពលរដ្ឋធ្វើយ៉ាងណាជៀសឲ្យផុតពីទំនិញដែលអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ ។
លោក ស្រ៊ី ស្រ៊ុន អនុប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុបានថ្លែងបែបនេះនៅក្នុងឪកាសចុះពិនិត្យទំនិញនៅផ្លូវអូ០១ ដោយលោកបានគូសបញ្ជាក់ថា ការចុះពិនិត្យនាពេលនេះ គឺមានគោលបំណងរក្សានូវសុវត្ថិភាពជូនប្រជាពលរដ្ឋលើផ្នែកចំណីអាហារគ្រឿងឧបភោគបរិភោគផ្សេងៗរួមមានដូចជា ម្ហូបអាហារ គ្រឿងសមុទ្របន្លែចិត មីដុំ នំបញ្ចុក សាច់គុយទាវ ជាដើម ជាពិសេសស្ករត្នោត ។
ជាលទ្ធផលក្នុងការចុះពិនិត្យនាព្រឹកថ្ងៃ១៩ កញ្ញា ឆ្នាំ២០១៨នេះ សមត្ថកិច្ចជំនាញរបស់លោក ពុំបានរកឃើញនូវសារធាតុហាមឃាត់ណាមួយនោះទេទាំងម្ហូបអាហារគ្រឿងសមុទ្របន្លែចិត មីដុំ នំបញ្ចុក សាច់គុយទាវជាដើម ជាពិសេសស្ករត្នោត ។ ប៉ុន្តែបើទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយសមត្ថកិច្ចជំនាញរបស់លោកនឹងនៅតែចុះធ្វើការតាមដានពិនិត្យជារៀងរាល់សប្តាហ៍នៅគ្រប់ទីផ្សារនានាក្នុងខេត្តព្រះសីហនុ ។
ឆ្លៀតក្នុងឪកាសនោះដែរលោកស្រ៊ី ស្រ៊ុន ក៏បានអំពាវនាវដល់បងប្អូន អាជីវករទាំងអស់ សូមមេត្តាបញ្ឈប់ការលក់ចំណីអាហារដែលអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពបងប្អូន ប្រជាពលរដ្ឋ និងភ្ញៀវទេសចររក្សាឲ្យបាននូវភាពថ្លៃថ្នូរ លើសពីនេះលោក ស្រ៊ី ស្រ៊ុន ក៏បានសំណូមពរដល់បងប្អូនប្រជាពលរដ្ឋទាំងអស់ សូមមេត្តារាយការណ៍មកកាន់ប្រព័ន្ធទូរស័ព្ទ ពិសេសរបស់មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ