អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ស្ត្រីភាកច្រើនអាចនឹងផ្លាស់ប្តូរចំណង់អាហារដែលអាចនិយាយបានថា ស្អប់របស់ដែលខ្លួនចូលចិត្តញ៉ាំ ឬឃ្លានញ៉ាំរបស់ណាមួយម្តងហើយម្តងទៀត ។
ជួនកាលវាហាក់ដូចជាការចង់បានរបស់វវស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ត្រូវបានធ្វើឲ្យមានការភ្ញាក់ផ្អើលយ៉ាងខ្លាំង ប៉ុន្តែការណ៍ពិត គឺការប៉ងប្រាថ្នាទាំងនេះមិនមែនជារឿងកំប្លែងនោះទេ ហើយពួកវាពិតជាទទួលរងផលប៉ះពាល់ពី៥០ ទៅ៩០ ភាគរយនៃស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ។
ការឃ្លានខ្លាំងបែបនេះ គឺពិតប្រាកដណាស់ ហើយវាអាចមានហេតុផលជីវសាស្ត្រដែលវាកើតមានឡើង ។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាការពន្យល់ ខ្លះៗអំពីបញ្ហាឃ្លានរបស់មនុស្សស្រីអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ដោយយោងតាមការសិក្សាមួយចំនួន។
១.ទឹកកក ៖ ស្ត្រីដែលមានភាពស្លេកស្លាំងអាចនឹងត្រូវបានគេឃើញថា ទំពារទឹកកក ព្រោះវាអាចជួយបន្ថយការរលាកនៃមាត់ និងអណ្តាត (រោគសញ្ញាទូទៅនៃភាពស្លេកស្លាំង) ។
២.សូកូឡា ៖ សូកូឡាផ្អែមណាមួយសម្រាប់បញ្ហានោះ គឺជាអ្វីដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនអាចទទួលបានគ្រប់គ្រាន់ ។
៣.ម្ហូបអាហារហឹរ ៖ ម្ហូបអាហារហឹរ ដូចជាម្រេច ឬម្ទេសក្រហមក្តៅ គឺជាទំនៀមទម្លាប់មួយទៀតក្នុងចំណោមស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ។ មូលហេតុមួយដែលស្ត្រីអាចញ៉ាំអាហារដែលហឹរ គឺដោយសារអាហារ ក្តៅៗ ធ្វើឲ្យចេញញើស និងធ្វើឲ្យត្រជាក់រាងកាយ ។
៤.ជ្រក់ ៖ ស្ត្រីដែលស្រេកឃ្លានអាហារបែបនេះអាចមានជាតិសូដ្យូមទាប ប៉ុន្តែមិនមានភស្តុតាងជាក់ស្តែងពីនេះទេ ។
៥.ដំឡូងបារាំងកំប៉ុង ៖ ដំឡូងបារាំងបំពង ឬកំប៉ុង ត្រូវបានផ្ទុកដោយអំបិល ។ ជាថ្មីម្តងទៀតអ្នកអាចមានជាតិសូដ្យូមទាប ប៉ុន្តែអ្នកទំនងជាចង់បានអ្វីដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីន និងអំបិល ។
៦.ផ្លែឈើ ៖ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនប្រាថ្នាចង់ញ៉ាំចំណីអាហារអ្វីនោះទេ (ឆ្ងល់ណាស់!) ពួកគេប្រាថ្នាចង់បានផ្លែឈើផងដែរ ។ ផ្លែឈើអាចបង្ហាញពីជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកមានកម្រិតទាប ។
៧.ក្រូចឆ្មារ ៖ វាមិនមែនជាការដែលមិនធ្លាប់ឃើញស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលញ៉ាំក្រូចឆ្មារមួយផ្លែទាំងមូល ឬបន្ថែមវាទៅក្នុងទឹករបស់ពួកគេឡើយ ។ ពីព្រោះអ្វី ? គឺការផ្លាស់ប្តូររសជាតិអាហារ។
៨.ការ៉េម ៖ ការញ៉ាំការ៉េម ឬផលិតផលទឹកដោះគោដទៃទៀត គឺជាសញ្ញានៃកម្រិតជាតិកាល់ស្យូមទាប (ប្រភពពី៖ Health.com.khវ) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ