តាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវថ្មីមួយនៅសាកលវិទ្យាល័យ Harvard ចេញជាលទ្ធផលគួរឲ្យភ្ញាក់ផ្អើលមួយថា ប្រេងដូងដែលគ្រប់គ្នាគិតថា ល្អសម្រាប់សុខភាពនោះ តាមពិតគឺជាអាហារដ៏អាក្រក់បំផុតសម្រាប់មនុស្ស។
លោកស្រីវេជ្ជបណ្ឌិត Karin Michels បានចាត់ទុកប្រេងដូង គឺជាថ្នាំពុល ហើយអះអាងថា វាអាចនឹងធ្វើឲ្យស្ទះសរសៃឈាម ជាងខ្លាញ់សត្វដែលយើងទទួលទានទៅទៀត។ ការលើកឡើងនេះធ្វើឡើងនៅអាល្លឺម៉ង់កាលពីខែមុន។
លោកស្រីសាស្ត្រាចារ្យវេជ្ជបណ្ឌិត Michels នៅសាកលវិទ្យាល័យ Harvard ខាងផ្នែកសុខភាពសាធារណៈ និងជាប្រធានមជ្ឈមណ្ឌលស្រាវជ្រាវដុំសាច់នៅសាកលវិទ្យាល័យ Freiburg បានលើកឡើងបែបនេះ នៅក្នុងបទបង្ហាញរយៈពេល៥០នាទីជាភាសាអាល្លឺម៉ង់ ដែលក្រោយមកត្រូវបានចែកចាយពេញលើ YouTube។
លោកស្រីបានលើកឡើងថា ប្រេងដូងអាក្រក់ជាងខ្លាញ់សត្វទៅទៀត (ខ្លាញ់ជ្រូក) ខណៈដែលជនជាតិអាមេរិក ៧០% គិតថា វាល្អសម្រាប់សុខភាព។ វាមានផ្ទុកអាស៊ីតខ្លាញ់ឆ្អែត ដែលអាចធ្វើឲ្យស្ទះសរសៃឈាមអាទែ។
គេអាចដឹងបានថា ខ្លាញ់ណាឆ្អែត ឬមិនឆ្អែត តាមរយៈការទុកចោលឲ្យនៅស្ងៀមនៅក្នុងសីតុណ្ហភាពធម្មតា។ ប្រសិនបើវាកក នោះវាមានផ្ទុកអាស៊ីតខ្លាញ់ឆ្អែតច្រើន ដែលមិនល្អសម្រាប់សុខភាពសរសៃឈាម៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ