ប្រសិនជាអ្នកមិនចង់ឲ្យសុខភាពកូនកើតមានបញ្ហា ទឹកទាំង៥ប្រភេទនេះ អ្នកមិនគួរយកមកឆុងទឹកដោះគោឲ្យកូនទេ ។ តើមានអ្វីខ្លះទៅ ?
1.អ្នកមិនគួរប្រើទឹកដែលទុកចោលយូរមកឆុងទឹកដោះគោឲ្យកូនទេ ព្រោះវាអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពកូនបាន ។ ដូចនេះទឹកដែលទុកចោលលើសពី១២ ដល់២៤ម៉ោង អ្នកមិនគួរប្រើឡើយ ។
2.អ្នកក៏មិនគួរប្រើទឹកសុទ្ធដើម្បីឆុងទឹកដោះគោឲ្យកូនដែរ ព្រោះនៅក្នុងទឹកសុទ្ធ មានសារធាតុដែលអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពក្រលៀនរបស់កូនអ្នក ។
3.ទឹកដែលអ្នកដាំច្រើនដង ក៏មិនគួរយកមកឆុងម្សៅទឹកដោះគោឲ្យកូនបៅដែរ ព្រោះវាមានផ្ទុកសារធាតុដែលអាចធ្វើឲ្យកូនប្រឈមមុខនឹងគ្រោះថ្នាក់បានគ្រប់ពេល ប្រសិនជាអ្នកមិនប្រយ័ត្ន ។
4.ទឹកដែលឆ្លងកាត់ម៉ាស៊ីនច្រោះទឹកក៏អ្នកមិនគួរប្រើមកឆុងម្សៅទឹកដោះគោឲ្យកូនដែរ ព្រោះម៉ាស៊ីនច្រោះនោះបើអ្នកមិនផ្លាស់ប្តូរទាន់ពេលវេលា វានឹងអាចផ្ទុកមេរោគជាច្រើនក្នុងនោះ។
ដូចនេះ អ្នកគួរតែប្រើទឹកដែលដាំពុះធម្មតាមកឆុងម្សៅទឹកដោះគោឲ្យកូនបៅបាន នោះវានឹងមិនអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពកូននោះទេ (ស្រង់ពីគេហទំព័រសុខភាព) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ