ទឹកការ៉ុតមានជីវជាតិ សំខាន់ៗច្រើនណាស់ ដោយវាអាចផ្តល់នូវវីតាមីន ជាតិរ៉ែ អង់ទីអុកស៊ីដង់ និងជាតិស្ករធម្មជាតិដែលសុទ្ធសឹងតែផ្តល់ជាថាមពលដល់រាងកាយ ។ ខណៈពេលដែលការញ៉ាំទឹកការ៉ុតមិនអាចព្យាបាលជំងឺបានក៏ដោយ តែវាក៏អាចជួយដោះស្រាយការក្អករ៉ាំរ៉ៃមួយចំនួនបានដែរ ជាពិសេសគ្រប់គ្រងរោគសញ្ញានេះតែម្តង ។
គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកការ៉ុតជាសេរ៉ូក្អក៖ ទី១- ការ៉ុតកន្លះគីឡូក្រាម ទី២- ទឹកឃ្មុំ៣ទៅ៤ស្លាបព្រាបាយ ទី៣- ខ្ញីម៉ត់ស្រស់ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
របៀបធ្វើ ៖ – ចូរហាន់ការ៉ុតជាដុំ តូចៗ – ដាក់វាចូលទៅក្នុងឆ្នាំង ហើយចាក់ទឹកចូលរហូតលិច -បើកភ្លើងដាំឲ្យក្តៅល្មម -នៅពេលពោះ ចូរដាក់ខ្ញីចូល ហើយបន្តស្ងោទៀតរហូតដល់ការ៉ុតនោះទន់ ។ -ចូរចម្រាញយកតែទឹកចេញដាក់នៅក្នុងចានគោមធំមួយ ។ កុំចោលទឹកនេះ ។ -ចូរកិនការ៉ុតដែលស្ងោរនោះ និងខ្ញីរហូតដល់ម៉ត់ -នៅពេលទឹកនោះក្តៅល្មម ចូរចាក់ទឹកឃ្មុំចូលបន្ថែម ។ បន្ទាប់មកកូរវារហូតដល់ទឹកឃ្មុំរលាយអស់ ។ -ចូរចាក់ទឹកចូលទៅក្នុងការ៉ុតដែលកិនរួចនោះ ។ -បន្ទាប់មកចូរកិនវាម្តងទៀតរហូតដល់ម៉ដ្ឋ ។
ចូរញ៉ាំសេរ៉ូក្អកនេះ៣ទៅ៤ស្លាបព្រាបាយជារៀងរាល់ថ្ងៃ ។ ក្រោយពីញ៉ាំបាន១ទៅ២ថ្ងៃ អ្នកនឹងមានអារម្មណ៍ធូរស្រាលពីការក្អក ហើយក៏ជួយកំចាត់ស្លេស្មពីក្នុងសួតផងដែរ ៕
ស្រង់ពីគេហទំព័រសុខភាព
ចែករំលែកព័តមាននេះ