អ្នកស្រាវជ្រាវនៃមហាវិទ្យាល័យសៅដា ហ្គោតា សហរដ្ឋអាមេរិក ស្នើឱ្យនិស្សិត៦៥នាក់ធ្វើការជ្រើសរើសរវាងការទទួលប្រាក់តិចក្នុងពេលឆាប់ៗ និងការទទួលប្រាក់ច្រើននៅថ្ងៃអនាគត ដោយនិស្សិតប្រហែលពាក់កណ្ដាលត្រូវឆ្លើយសំណួរដោយមិនបានទទួលទានភេសជ្ជៈ និងពាក់កណ្ដាលទៀតបាន ទទួលទានភេសជ្ជៈទឹកក្រូចធម្មតា ឬទឹកក្រូចប្រភេទ “ដាយអេត” ជាប្រភេទទឹកក្រូចការពារមិនឱ្យឡើងជាតិស្ករក្នុងឈាមសំរាប់អ្នកកើតជម្ងឺទឹក នោមផ្អែម ។
លោកសៀវ ធៀនវ៉ាង មនុស្សម្នាក់ក្នុងចំណោមអ្នកស្រាវជ្រាវនៅសហរដ្ឋអាមេរិកបានឱ្យដឹងថា ក្រោយពីទទួលទានទឹកក្រូចបាន១០នាទី និស្សិតមានការចាប់អារម្មណ៍លើប្រាក់ដ៏សន្ធឹកសន្ធាប់ ដែលនឹងបានទទួលក្នុងពេលអនាគតកាន់តែច្រើន ។ លោកសៀវ ធៀនវ៉ាង បានគូសបញ្ជាក់ថា “ការមានជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់នឹងធ្វើឱ្យយើងរង់ចាំទទួលទានអាហារ (ចាំទទួលទានបាយ) ក្នុងរយៈ ពេលយូរ” ។
លោកបន្ដថា “យើងធ្វើការសិក្សាលើរឿងនេះ ដើម្បីតាមដានមើលថា កំរិតជាតិស្ករក្នុងឈាមមិនមែនមានលទ្ធផលត្រឹមតែដល់ទង្វើនៃការទទួលទានប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្ដែក៏បានសំដៅទៅលើការសំរេចចិត្ដផងដែរ ។ យើងប្រទះឃើញថា ការមានជាតិស្ករក្នុងឈាមធ្វើឱ្យយើងរង់ចាំទទួលក្នុងរយៈពេលយូរ ដើម្បីបានរង្វាន់ដ៏មហាសាល ។ ផ្ទុយទៅ វិញក្នុងការទទួលទានទឹកក្រូចប្រភេទដាយអេត បានបញ្ជាក់ថា រាងកាយកំពុងប្រឈមមុខនឹងបញ្ហាថាមពលក្នុងខ្លួន ទើបព្យាយាមរកវត្ថុដែលអាចទទួលបានភ្លាមៗ ហើយក៏ជាហេតុផលធ្វើឱ្យនិស្សិតដែលស្ម័គ្រទទួលទានទឹកក្រូចប្រភេទនេះយល់ព្រមយករង្វាន់តូចតាចកាន់តែច្រើនដែរ” ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ