រាជធានីភ្នំពេញ ៖ ទំនិញប្រភេទម្ហូបអាហារដែលដាក់លក់នៅផ្សារព្រែកព្នៅ និងផ្សារស៊ិនជូរីផ្លាហ្សា ត្រូវបានមន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលនៃអគ្គនាយកដ្ឋានកាំកុងត្រូលចំណុះឲ្យក្រសួងពាណិជ្ជកម្មអះអាងថា ពុំមានសារធាតុគីមីឡើយ ។
ការអះអាងបែបនេះធ្វើឡើងបន្ទាប់ពីបានចុះត្រួតពិនិត្យទំនិញប្រភេទម្ហូបអាហារនៅផ្សារទាំងពីរខាងលើ កាលពីថ្ងៃទី២២ មីនា កន្លងមក។ នេះបើយោងតាមការចេញផ្សាយពីក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម ។
ក្រសួងពាណិជ្ជកម្មបានឲ្យដឹងថា មន្ត្រីកាំកុងត្រូលបានធ្វើការត្រួតពិនិត្យទំនិញម្ហូបអាហារវេចខ្ចប់ស្រាប់ កែច្នៃរួច និងធ្វើតេស្តបឋមលើមីលឿងស្រស់ បាញ់ហយ បាញ់កាញ់ នំបញ្ចុកប្រហិតសាច់គោ គុយទាវសរសៃធំ ចាហួយខ្មៅ នៅក្នុងផ្សារព្រែកព្នៅ ដើម្បីស្វែងរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ ដែលអាចបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកប្រើប្រាស់ និងបាននាំយកនូវគំរូបន្លែ ផ្លែឈើចំនួន១៤មុខ ដើម្បីបញ្ជូនមកកាន់មន្ទីរពិសោធន៍របស់អគ្គនាយកដ្ឋានកាំកុងត្រូលថែមទៀត ។
ចំណែកនៅផ្សារស៊ិនជូរីផ្លាហ្សា ដែលស្ថិតនៅក្នុងខណ្ឌពោធិ៍សែនជ័យ មន្ត្រីកាំកុងត្រូលបានធ្វើតេស្តបឋមទៅលើម្ហូបអាហាររួមមាន បន្លែ ផ្លែឈើស្រស់ គ្រឿងសមុទ្រស្រស់ សរសៃមី គុយទាវ ដើម្បីស្វែងរកសារធាតុគីមី ដែលគេបន្ថែមលើម្ហូបអាហារសម្រាប់រក្សាទុកឲ្យបានយូរ ស្រស់ និងមានពណ៌ស្អាត តួយ៉ាងដូចជា Borax, Formalin, Sodium hydro sulfite ក្នុងគោលបំណងទាក់ទាញដល់អ្នកប្រើប្រាស់ ។
ជាលទ្ធផល មន្ត្រីកាំកុងត្រូលទាំងអស់ពុំបានរកឃើញមានសារធាតុគីមីហាមឃាត់នៅលើផលិតផលទាំងនោះឡើយ ទាំងនៅក្នុងផ្សារព្រែកព្នៅ និងផ្សារស៊ិនជូរីផ្លាហ្សា ។
ទន្ទឹមគ្នានេះ មន្ត្រីកាំកុងត្រូល ក៏បានធ្វើការផ្សព្វផ្សាយអប់រំ និងណែនាំដល់អាជីវករ អ្នកប្រើប្រាស់ឲ្យយល់ដឹងពីបញ្ហាអនាម័យ និងសារសំខាន់នៃសុវត្ថិភាពចំណីអាហារសម្រាប់ការពារសុខុមាលភាពជូនប្រជាពលរដ្ឋ និងភ្ញៀវទេសចរដែលចូលមកកម្សាន្តនៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជាផងដែរ ។
គួររំលឹកដែរថា ដើម្បីរួមចំណែកការពារសុខុមាលភាពជូនប្រជាពលរដ្ឋ ឆ្លើយតបនឹងអនុសាសន៍ដ៏ខ្ពង់ខ្ពស់របស់ប្រមុខរាជរដ្ឋាភិបាល មន្ត្រីអគ្គនាយកដ្ឋានកាំកុងត្រូលនៃក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម កន្លងមកបានអនុវត្ត និងបំពេញភារកិច្ចរបស់ខ្លួនស្របតាមច្បាប់ និងបទប្បញ្ញត្តិដែលបានចូលជាធរមានដូចជា អនុក្រឹត្យលេខ៦៤ និងអនុក្រឹត្យលេខ២១ និងការរៀបចំស្ថាប័នទទួលខុសត្រូវលើភារកិច្ចចម្បងៗប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ