យោងទៅតាមសេចក្តីរាយការណ៍របស់សារព័ត៌មាន The Daily Telegraph បានឲ្យដឹងថា ការញ៉ាំត្រីក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ អាចជួយបន្ថយអារម្មណ៍នៃការថប់អារម្មណ៍បានមុនពេលសម្រាលកូន ។ រឿងនេះគឺផ្អែកទៅលើការស្រាវជ្រាមួយដែលបានធ្វើទៅលើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះប្រមាណច្រើនជាង៩៥០០នាក់ ដែលទាក់ទងនឹងរបបអាហារ និងកម្រិតថបអារម្មណ៍របស់ពួកគេ ។
ស្ត្រីដែលញ៉ាំត្រីសម្បូរខ្លាញ់ម្តងទៅបីដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ គឺមិនទំនងជាប្រាប់ថា មានការថប់អារម្មណ៍ខ្ពស់ជាងអ្នកដែលមិនធ្លាប់ញ៉ាំឡើយ ។ ការរកឃើញទៀតនិយាយថា ស្ត្រីដែលមានរបបអាហារដែលផ្តល់សុខភាពល្អដូចជា អាហារសម្បូរជាតិផ្លែឈើ សាឡាដ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ និងត្រី ឬអាហារបែបទំនៀមទម្លាប់ដូចជា បន្លែ សាច់ក្រហម សាច់បក្សី ទំនងជាមិនសូវប្រាប់ថា មានអាការថប់អារម្មណ៍ខ្ពស់ជាងអ្នកមិនបានញ៉ាំអាហារបែបនេះឡើយ ។
ដែនកំណត់សំខាន់នៃការរកឃើញទាំងនេះគឺថា របបអាហារ និងអាការថប់អារម្មណ៍ ត្រូវបានវាយតម្លៃក្នុងពេលតែមួយ ដូច្នេះវាមិនអាចបញ្ជាក់បានទៅលើទំនាក់ទំនង និងឥទ្ធីពលរវាងរបបអាហារ និងអារម្មណ៍មនុស្សបានឡើយ ។ វាអាចបានត្រង់ថា ការដែលមានអារម្មណ៍តក់ស្លុត ប្រហែលជាប៉ះពាល់ដល់ជម្រើសនៃការញ៉ាំអាហារលើស្ត្រីមួយចំនួន ឬកត្តា ផ្សេងៗទៀតប៉ះពាល់ទៅលើកម្រិតនៃការថប់អារម្មណ៍ និងរបបអាហាររបស់ស្ត្រី ។
ថ្វីបើការសិក្សានេះមិនអាចអះអាងដោយខ្លួនឯងថា របបអាហារមានឥទ្ធិពលដោយផ្ទាល់ទៅលើការថប់អារម្មណ៍ចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក៏ដោយ តែការញ៉ាំអាហារមានតុល្យភាព និងសុខភាពល្អ ត្រូវបានគេដឹងថាជារឿងសំខាន់សម្រាប់ម្តាយ និងកូនក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ