ក្នុងការសិក្សាមួយអ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានជ្រើសរើសសារធាតុជាច្រើនដែលមានក្នុងលាមក និងទឹកនោមរបស់អ្នកញ៉ាំស្រាក្រហមក្នុងកម្រិតមធ្យមជាទៀងទាត់ មកពិនិត្យ និងវិភាគ ។ បន្ទាប់មកទៀត គេក៏បានដាក់នូវសរសៃប្រសាទរបស់មនុស្ស ឬកោសិកាសរសៃប្រសាទក្នុងខួរក្បាលចូលទៅក្នុងសារធាតុខាងលើ ។ ជាលទ្ធផលអ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា ស្រាក្រហមបានផលិតជាសារធាតុជាច្រើនដែលវាពិតជាជួយការពារសរសៃប្រសាទរបស់ខួរក្បាលកុំឲ្យស្លាប់មែន ។
អ្នកត្រូវពិសោធន៍នោះ បានស្ថិតក្នុងស្ថានភាពតានតឹងខ្លាំង ដែលវាគ្រប់គ្រាន់នឹងធ្វើឲ្យកោសិកាជាច្រើនងាប់បានរហូតដល់អាចកើតជាជំងឺភ្លេចភ្លាំងថែមទៀតផង ។
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញទៀតថា ពោះវៀនរបស់មនុស្សយើងដើរតួនាទីដ៏សំខាន់មួយ ក្នុងដំណើរការការពារខួរក្បាល ។ ធាតុផ្សំពិតប្រាកដរបស់ស្រាក្រហមដែលត្រូវបានរំលាយក្នុងពោះវៀន ក៏ជារបស់ដ៏សំខាន់សម្រាប់ប្រឆាំងនឹងការស្លាប់របស់សរសៃប្រសាទដែរ ។ រឿងនេះក៏អាស្រ័យទៅលើបាក់តេរី ល្អៗក្នុងពោះវៀនសម្រាប់ជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងភេសជ្ជៈដែរ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ