អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរបស់សណ្តែកសៀង
សណ្តែកសៀងត្រូវគេដឹងថាជាឃ្លាំងនៃអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពច្រើនយ៉ាង ។ ចូរយើងពិនិត្យមើលអត្ថប្រយោជន៍ដែលវាផ្តល់ឱ្យរាងកាយរបស់យើងដូចខាងក្រោមនេះ ៖
១- ជាប្រភពប្រូតេអ៊ីន ៖
សណ្តែកសៀងត្រូវគេដឹងថាជាឃ្លាំងនៃអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពច្រើនយ៉ាង ។ ចូរយើងពិនិត្យមើលអត្ថប្រយោជន៍ដែលវាផ្តល់ឱ្យរាងកាយរបស់យើងដូចខាងក្រោមនេះ ៖
១- ជាប្រភពប្រូតេអ៊ីន ៖
សណ្តែកសៀងត្រូវគេដឹងថាជាឃ្លាំងនៃអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពច្រើនយ៉ាង ។ ចូរយើងពិនិត្យមើលអត្ថប្រយោជន៍ដែលវាផ្តល់ឱ្យរាងកាយរបស់យើងដូចខាងក្រោមនេះ ៖
១- ជាប្រភពប្រូតេអ៊ីន ៖
សណ្តែកសៀងត្រូវគេគិតថា ជាប្រភពប្រូតេអ៊ីនដ៏សំបូរបែបសម្រាប់រាងកាយ ។
២- កាត់បន្ថយហានីភ័យដោយជំងឺទាក់ទងនឹងបេះដូង ៖
សារធាតុសរសៃដែលងាយរលាយក្នុងសណ្តែកសៀងជួយសម្រួលឱ្យមានការថយចុះកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ូល ហើយទីបំផុតកាត់បន្ថយបានអត្រាប្រឈមជាមួយនឹងជំងឺនានាដែលទាក់ទងនឹងបេះដូង ។
៣- ជួយឱ្យចុះទម្ងន់ ៖
ប្រូតេអ៊ីនសណ្តែកសៀងមានសារធាតុខ្លាញ់ទាប តែមានគុណភាពខ្ពស់ ។ នៅពេលដែលអ្នកផឹកទឹកសណ្តែកដោយមិនដាក់ស្ករ វានឹងធ្វើឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយបានការញ៉ាំច្រើន ។
៤- ទប់ស្កាត់ជាពិសេសលើមហារីកដោះ ៖
ដោយសារវាផ្ទុកដោយសមាសធាតុច្រើនយ៉ាង ដូច្នេះអាហារធ្វើពីសណ្តែកសៀងមានឥទ្ធិពលលើមហារីកដោះ ។ សណ្តែកសៀងត្រូវគេគិតថា សំបូរទៅដោយសារធាតុ Phytoestrogen ដែលអាចបន្ថយនូវផលិតកម្មអ័រម៉ូន Testosterone ។
៥- ធ្វើឱ្យឆ្អឹងរឹងមាំ ៖
បញ្ចូលសណ្តែកទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកអាចកាត់បន្ថយបាននូវបញ្ហាឆ្អឹង ។ សារធាតុ Isoflavonesនៅក្នុងសណ្តែកនឹងជួយកាត់បន្ថយអត្រាគ្រោះដោយជំងឺពុកឆ្អឹង ។
៦- បង្កើនកម្លាំងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ៖
អាហារធ្វើពីសណ្តែកសៀងត្រូវគេដឹងថាសំបូរដោយ Saponinsដែលនៅលាយឡំគ្នាជាមួយកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងពោះវៀន ហើយទប់ស្កាត់នូវការស្រូបយក ។ Saponins បានធ្វើឱ្យវាមានផលល្អក្នុងការជួយជំរុញកម្លាំងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ។ ជម្រើសត្រឹមត្រូវថាតើខ្លួនគួរទទួលទានអ្វីគឺជាការសម្រេចចិត្តយ៉ាងសំខាន់បំផុត ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ