មិនមាននរណាម្នាក់ដឹងរឿងគ្រប់យ៉ាងពីជំងឺមហារីកទេ ។ មនុស្សជាច្រើននៅជុំវិញពិភពលោកកំពុងដោះស្រាយជាមួយនឹងជំងឺនេះ ប៉ុន្ដែយើងដឹងអំពីហេតុផលមួយចំនួនដែលអាចបង្កឱ្យមានជំងឺនេះ ។
នៅក្នុងអត្ថបទនេះ យើងបានរាយនាមឈ្មោះផលិតផលដែលអាចបង្កហានិភ័យនៃការកើតជំងឺមហារីកនេះ ។
១-ថ្នាំដុសធ្មេញ
វត្តមាននៃសារជាតិហ្វ្លអូរ៉ាយក្នុងថ្នាំដុសធ្មេញមានការទាក់ទងទៅនឹងជំងឺមហារីកឆ្អឹង ។ ថ្នាំដុសធ្មេញក៏មានសារធាតុ triclosan ដែលអាចបង្កើតជាដុំសាច់នៅក្នុងរាងកាយ ។ វាគឺជាផលិតផលដ៏គ្រោះថ្នាក់ក្នុងការបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកនៅពេលប្រើប្រាស់ច្រើនហួសហេតុពេក ។
២-ភេសជ្ជៈមានជាតិអាល់កុល
ការទទួលទានជាតិអាល់កុលមានការទាក់ទងទៅនឹងការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក ។ គ្រឿងស្រវឹងបង្កើនការបញ្ចេញអាស៊ីតក្រពះដែលអាចធ្វើឲ្យខូចស្រទាប់ខាងក្នុងនៃក្រពះពោះវៀន ។ វាក៏ធ្វើឲ្យស្ថានភាពអ្នកជំងឺដំបៅក្រពះពោះវៀនកាន់តែអាក្រក់ ។ វាក៏បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកមាត់ផងដែរ ។
៣-ទៀន
ទៀនត្រូវបានធ្វើឡើងពីក្រមួនប៉ារ៉ាហ្វ៊ីន នៅពេលដុតវានឹងបញ្ចេញសារជាតិបង្កមហារីកដូចជាតូលុយអែន អាល់ដេអុីត គេតូន និងសមាសភាគដែលបង្កគ្រោះថ្នាក ់ផ្សេងៗទៀតដែលអាចបណ្តុំគ្នានៅក្នុងផ្ទះ ។ ការដុតទៀនម្តងម្កាលមិនបង្កបញ្ហាឡើយ ប៉ុន្តែអ្នកគួរជៀសវាងការដុតទៀនញឹកញាប់ ។
៤-ចំហេះប្រេងឥន្ធនៈរថយន្ត
ការប៉ះពាល់ទៅនឹងប្រេងម៉ាស៊ូតអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសួត ។ ដោយសារម៉ាស៊ីនម៉ាស៊ូតមានភាគ ល្អិតៗ តូចៗក្នុងបរិមាណដ៏ច្រើនដែលអាចបណ្តាលឱ្យមានជំងឺហឺត និងជំងឺមហារីកសួត ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ