បន្ថយការប្រើប្រាស់អំបិលក្នុងសម្លមានផលអវិជ្ជមាន
យោងតាមសំដីអ្នកជំនាញនៅអាមេរិកបាននិយាយថា ការបន្ថយការប្រើប្រាស់អំបិលនៅក្នុងសម្លនៃជីវភាពប្រចាំថ្ងៃនឹងនាំ ឱ្យមនុស្សខ្វះសារធាតុអ៊ីយ៉ូដ ។ ថ្វីបើការបន្ថយជាតិអំបិលនេះ វាល្អសំរាប់បេះដូងយ៉ាងណាក៏ដោយ តែវាក៏អាចនាំឱ្យមានកំរិតធាតុអ៊ីយ៉ូដនៅក្នុងខ្លួនកាន់តែទាប ទៅៗ ។ សារធាតុអ៊ីយ៉ូដមានសារសំខាន់ណាស់ក្នុងការធ្វើសំយោគអ័រម៉ូនក្រ ពេញទីរ៉ូអ៊ីដ ដែលទទួលបានតាមរយៈអាហារតែមួយមុខប៉ុណ្ណោះ ។ វាមានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការជួយអភិវឌ្ឍន៍ខួរក្បាលក្មេងៗ និងបង្ការទប់ស្កាត់បញ្ហាកើតជំងឺសរសៃប្រសាទ ។
ចែករំលែកព័តមាននេះ