ប្រសិនជាអស់លោកអ្នកចង់ជៀសវាងការឡើងទម្ងន់ខ្លួន វាជាពេលដែលអ្នកគួរតែគាស់ឆ្នុកដបស្រាក្រហមហើយ។ អ្នកជំនាញអាមេរិកបានរកឃើញថា សមាសធាតុមួយប្រភេទនៅក្នុងស្រាក្រហមដែលមានឈ្មោះថា piceatannolអាចជួយគ្រប់គ្រងការឡើងទម្ងន់ខ្លួនបាន។
ក្រុមអ្នកជំនាញឱ្យដឹងថា សារធាតុនេះអាចជួយពន្យារការចាប់កំណើតរបស់កោសិកាខ្លាញ់ ថ្មីៗនិងទប់ស្កាត់កោសិកាទាំងនេះមិនឱ្យលូតលាស់ទៅជាពេញវ័យ។ បន្ថែមពីលើនេះទៀត សារធាតុនេះក៏អាចជួយការពាររាងកាយពីជំងឺបេះដូងនិងមហារីកបានផងដែរ។អ្នកដឹកនាំការស្រាវជ្រាវ វេជ្ជបណ្ឌិត Dr Kee-Hong Kimបានបញ្ជាក់ថា៖«នៅក្នុងពេលវត្តមាននៃសារធាតុ piceatannolអ្នកអាចមើលឃើញនូវការពន្យារឬការហាមឃាត់ទាំងស្រុងលើកោសិកាខ្លាញ់ថ្មី ។ Piceatannolបានកែប្រែពេលវេលានៃនីតិវិធី Gene expression, gene functions(មុខងារសែន)និង insulin action(សកម្មភាពអាំងស៊ុយលីន)អំឡុងនីតិវិធីadipogenesis (ពេលដែលកោសិកាខ្លាញ់ថ្មីក្លាយទៅជាកោសិកាខ្លាញពេញវ័យ)»។
លោកវេជ្ជបណ្ឌិតបានបន្ថែមថា៖«ឥឡូវនេះយើងកំពុងតែធ្វើតេស្តនូវការរកឃើញរបស់យើងដោយប្រើប្រាស់ភាពធាត់លើសទម្ងន់យកគម្រូតាមសត្វដើម្បីឱ្យដឹងថា តើវាមានមុខងារប្រសិទ្ធភាពដូចគ្នាដែរឬយ៉ាងណា។ យើងចាំបាច់ត្រូវតែធ្វើការងារបន្តទៀតដើម្បីកែលំអភាពអាចរលាយបានរបស់សារធាតុ Piceatannolបង្កើតបាននូវប្រសិទ្ធភាពជីវសាស្ត្រមួយ»៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ