ផ្លែត្របែកអាចធ្វើឱ្យយើងមានសុខភាពល្អ ព្រោះសំបូរដោយវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងជាតិពុល
លោកអៀន ម៉ាប័រ ទីប្រឹក្សាផ្នែកស្បៀងអាហារសហរដ្ឋអាេមរិក បានឱ្យដឹងថា ផ្លែត្របែកសំបូរដោយវីតាមីន C ដែលជាប្រភេទសារធាតុម្យ៉ាងមិនអាចខ្វះបានក្នុងការជួយថែរក្សារាង កាយក្នុងនាមជាប្រូតេអ៊ីនសំខាន់នៃកោសិកាស្បែក ។ ក្រៅពីនេះ ក៏ជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងជាតិពុលក្នុងរាយកាយ និងជួយការពារស្បែកពីសារធាតុពុលផងដែរ ។ លោកអៀន ម៉ាប័រ បានគូសបញ្ជាក់ថា «ផ្លែត្របែកជាអាហារម្យ៉ាងសំបូរដោយសារធាតុប៉ូលីហ្វីណល ជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងជាតិពុលក្នុងរាងកាយដែលមាននៅក្នុងតែបៃតង និងស្រាក្រហម ជួយការពារកោសិកាពីជាតិពុលក្នុងខ្លួន និងថែរក្សាស្បែក ។ អ្វីដែលសំខាន់
គឺវាជួយទប់ស្កាត់ស្នាមជ្រីវជ្រួញរបស់ស្បែក ដោយលុបបំបាត់ការជ្រីវជ្រួញ និងទ្រទ្រង់ឱ្យស្បែកមានសំណើម និងមានភាពស្រស់ស្អាត» ។
ចែករំលែកព័តមាននេះ