ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវអាល្លឺម៉ង់បានរកឃើញថា epigallocatechin-3-gallate (EGCG)ដែលជាសមាសធាតុអ័រហ្គានិច(flavonoid )មាននៅក្នុងតែបៃតងមានលទ្ធភាពជួយទប់ស្កាត់វីរុស hepatitis C virus (HCV)មិនឲ្យចូលទៅបំផ្លាញកោសិកាថ្លើមបាន។ ការស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា សមាសធាតុ epigallocatechin-3-gallate (EGCG)ដែលមានកម្លាំងយុទ្ធសាស្ត្រប្រឆាំងនឹងការជ្រៀតជ្រែកពីមេរោគទប់ស្កាត់បាននូវការឆ្លងវីរុស hepatitis C virus (HCV)ជាថ្មីក្រោយពីការបណ្តុះថ្លើម។
ការឆ្លងរាលដាលវីរុស HCVអាចនាំទៅរកការកើតរោគថ្លើមរ៉ាំរ៉ៃ រោគថ្លើម Cirrhosis និងមហារីកថ្លើម(hepatocellular carcinoma )ឬមហារីកថ្លើមជំហានដំបូង។ បច្ចុប្បន្នវីរុសនេះបានប៉ះពាល់លើមនុស្ស១៧០លាននាក់ក្នុងពិភពលោក នេះបើយោងតាមតួលេខរបស់អង្គការសុខភាពពិភពលោក(WHO) ។ របាយការណ៍សិក្សាមុនៗមួយចំនួនក៏បានបង្ហាញដែរថា មនុស្សទូទាំងពិភពលោកជិត២ភាគរយ និងនៅក្នុងប្រទេសខ្លះមានដល់ទៅ២០ភាគរយបានឆ្លងវីរុស HCV។
វេជ្ជបណ្ឌិត Sandra Ciesekនិងវេជ្ជបណ្ឌិតEike Steinmannមកពីសាលាវេជ្ជសាស្ត្រ Hannoverប្រទេសអាល្លឺម៉ង់បាននិយាយថា៖«សមាសធាតុគីមីក្នុងតែបៃតងមានដូចជា EGCG &epigallocatechin (EGC),epicatechingallate (ECG), និង epicatechin (EC)ត្រូវបានបង្ហាញថា មានកម្លាំងប្រឆាំងនឹងវីរុសបាន តែការសិក្សាបន្ថែមទៀតរបស់យើងនឹងពិនិត្យមើលពីឥទ្ធិពលរបស់សមាសធាតុទាំងអស់នេះក្នុងការទប់ស្កាត់ការឆ្លងជាថ្មីរបស់ hepatitis C virus (HCV)»៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ