សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់បណ្តាញសារព័ត៌មានអន្តរជាតិជាច្រើន ផ្លែកន្ទួតព្រៃត្រូវបានគេចាត់ទុកជាអាហារដ៏មានតម្លៃសម្រាប់សុខភាព ដោយសារវាមានសមត្ថភាពជួយដល់ការ ការពារ និងគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
អាថ៌កំបាំង៖ សារធាតុក្រូមីញ៉ូម
ចំណុចពិសេសដែលធ្វើឱ្យផ្លែកន្ទួតព្រៃមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែម គឺដោយសារតែវាសម្បូរទៅដោយសារធាតុសំខាន់មួយគឺ ក្រូមីញ៉ូម (Chromium)។
- បង្កើនការឆ្លើយតបអាំងស៊ុយលីន: សារធាតុក្រូមីញ៉ូមដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយឲ្យរាងកាយមាន ការឆ្លើយតបកាន់តែប្រសើរទៅនឹងអាំងស៊ុយលីន។ អាំងស៊ុយលីនគឺជាអ័រម៉ូនដែលទទួលខុសត្រូវក្នុងការដឹកនាំជាតិស្ករចូលទៅក្នុងកោសិកាដើម្បីប្រើប្រាស់ជាថាមពល។
- គ្រប់គ្រងជាតិស្ករ៖ តាមរយៈការបង្កើនប្រសិទ្ធភាពអាំងស៊ុយលីន ផ្លែកន្ទួតព្រៃអាចជួយ គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ឲ្យនៅរក្សាលំនឹង និងស្ថិតក្នុងកម្រិតធម្មតា។
សេចក្ដីណែនាំ៖ ការបន្ថែមផ្លែកន្ទួតព្រៃទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជាទម្លាប់ដ៏ល្អមួយសម្រាប់អ្នកដែលចង់ថែរក្សាសុខភាពទូទៅ និងគ្រប់គ្រងជាតិស្ករ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមនៅតែត្រូវបន្តអនុវត្តតាមការណែនាំរបស់គ្រូពេទ្យជំនាញ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ