កំណើនទេសចរណ៍ក្នុងស្រុកកំពុងជួយដល់សេដ្ឋកិច្ចមូលដ្ឋាន
រាជធានីភ្នំពេញ ៖ កំណើននៃការដើរកម្សាន្ដរបស់ភ្ញៀវទេសចរក្នុងស្រុកនៅតាមរមណីយដ្ឋាននានាក្នុងប្រទេស មិនត្រឹមតែ
រាជធានីភ្នំពេញ ៖ កំណើននៃការដើរកម្សាន្ដរបស់ភ្ញៀវទេសចរក្នុងស្រុកនៅតាមរមណីយដ្ឋាននានាក្នុងប្រទេស មិនត្រឹមតែ
រាជធានីភ្នំពេញ ៖ កំណើននៃការដើរកម្សាន្ដរបស់ភ្ញៀវទេសចរក្នុងស្រុកនៅតាមរមណីយដ្ឋាននានាក្នុងប្រទេស មិនត្រឹមតែជួយសេដ្ឋកិច្ចមូលដ្ឋានប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែជាការផ្ទេរនូវចំណេះដឹងថ្មីៗដល់ប្រជាពលរដ្ឋនៅតាមជនបទឲ្យកាន់តែមានភាពប្រសើរឡើងថែមទៀត ។
ប្រធានសហព័ន្ធទេសចរណ៍កម្ពុជា លោក ធួន ស៊ីណាន បានថ្លែងឲ្យដឹងតាមទូរស័ព្ទនារសៀលថ្ងៃទី១៦ តុលា ថា ការដើរកម្សាន្ដរបស់ប្រជាពលរដ្ឋក្នុងស្រុក បានកើនឡើងនៅតាមរមណីយដ្ឋាននានា និងមានចរន្តផ្លាស់ប្តូរពីទីតាំងមួយទៅទីតាំងមួយ ដូចជា ប្រជាពលរដ្ឋបានងាកចេញច្រើនពីខេត្តព្រះសីហនុ ទៅកាន់ខេត្តកំពត និងខេត្តកែប ដោយសារខេត្តព្រះសីហនុពោរពេញដោយភ្ញៀវចិន និងមានសភាពចង្អៀតរួចទៅហើយ ។
លោកបន្តថា ៖« កំណើនភ្ញៀវទេសចរក្នុងស្រុក មិនត្រឹមតែជួយដល់សេដ្ឋកិច្ចមូលដ្ឋាននោះទេ តែក៏ជួយផ្តល់ការងារដល់ប្រជាពលរដ្ឋ កាត់បន្ថយភាពក្រីក្រ និងកាត់បន្ថយការចំណាកស្រុកផងដែរ » ។
លោកបន្តថា ៖« ក្រៅពីនេះ ភ្ញៀវទេសចរក៏ចូលរួមផ្តល់ចំណេះដឹងទាក់ទងនឹងបរិស្ថាន អនាម័យនៅតាមមូលដ្ឋានផងដែរ ព្រោះបញ្ហាប្រឈមរបស់យើងសព្វថ្ងៃ គឺការចោលសំរាម និងកាកសំណល់នានាគ្មានសណ្តាប់ធ្នាប់ »។
ក្រសួងទេសចរណ៍កម្ពុជាបានរកឃើញថា កំឡុងពិធីបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌដែលទើបបញ្ចប់នាពេលថ្មីៗនេះ មានភ្ញៀវទេសចរជាតិជាង១លាននាក់បានដើរកម្សាន្ដក្នុងស្រុក កើនឡើងប្រមាណ១០% ធៀបនឹងរដូវបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌឆ្នាំមុន ។
លោក ហូ វណ្ឌី ទីប្រឹក្សាសមាគមទីភ្នាក់ងារទេសចរណ៍កម្ពុជា បានថ្លែងថា ចរន្ដនៃការដើរកម្សាន្ដរបស់ភ្ញៀវទេសចរក្នុងស្រុក ពិតជាមានផលប្រយោជន៍ច្រើនណាស់សម្រាប់សេដ្ឋកិច្ចមូលដ្ឋាន ព្រោះពេលណាភ្ញៀវទេសចរទៅដល់តំបន់នោះ គឺបានផ្ដល់ចំណូល បង្កើតការងារ ក៏ដូចជាជួយកាត់បន្ថយភាពក្រីក្រ ព្រោះចំណូលបានហូរដល់មូលដ្ឋាន ដល់ដៃប្រជាពលរដ្ឋ និងធ្វើឲ្យមានកំណើនបរិភោគ ពេលមានកំណើនបរិភោគ មានកំណើនតម្រូវការ ពេលមានកំណើនតម្រូវការ ធ្វើឲ្យមានការផ្គត់ផ្គង់កើនឡើង ដែលធ្វើឲ្យមានការពង្រីកការផលិត និងផ្តល់ចំណូលដល់អ្នកមូលដ្ឋានបានកាន់តែច្រើនថែមទៀត។
លោកបន្តថា ៖« វិស័យទេសចរណ៍តែងតែនាំមុខសកម្មភាពពាណិជ្ជកម្មផ្សេងៗទាំងអស់ ព្រោះភ្ញៀវទេសចរទៅដល់ទីណា លំហូរសាច់ប្រាក់នឹងធ្លាក់ដល់ទីនោះ ទាំងចំណូលដោយផ្ទាល់ និងប្រយោល»។
ក្រសួងទេសចរណ៍កាលពីដើមឆ្នាំនេះ បានចេញសេចក្តីជូនដំណឹងឲ្យមន្ទីរទេសចរណ៍នានានៅតាមបណ្តាខេត្ត ពង្រឹងគុណភាពសេវាកម្ម សេវាបដិសណ្ឋារកិច្ច ពង្រឹងគុណភាពម្ហូបអាហារនៅតាមរមណីយដ្ឋាននានា ដើម្បីទាក់ទាញភ្ញៀវទេសចរជាតិ អន្តរជាតិទៅទស្សនាឲ្យបានកាន់តែច្រើន ។
លោកបណ្ឌិត ហុង វណ្ណៈ អ្នកស្រាវជ្រាវសេដ្ឋកិច្ចប្រចាំរាជបណ្ឌិត្យសភាកម្ពុជា បានថ្លែងថា ការរៀបចំខ្លួននៅតាមសហគមន៍មូលដ្ឋាន ដែលមានរមណីយដ្ឋានទេសចរណ៍នានា មានសារសំខាន់ណាស់ ដើម្បីទាក់ទាញភ្ញៀវទេសចរ ទៅទស្សនាឲ្យបានច្រើន ដែលជាការផ្តល់ចំណូលដោយផ្ទាល់ដល់មូលដ្ឋាន ហើយសហគមន៍នីមួយៗគួរមានផលិតផលពិសេសរបស់ខ្លួន ដើម្បីទាក់ទាញភ្ញៀវទេសចរឲ្យចំណាយប្រាក់កាន់តែច្រើននៅមូលដ្ឋាន ។
លោកបន្តថា ៖« ការគិតគូរពីស្តង់ដាអនាម័យម្ហូបអាហារ និងបរិស្ថានជុំវិញ គឺមានសារសំខាន់បំផុត ដើម្បីជំរុញការចាយប្រាក់ ហើយបានផលប្រយោជន៍ដល់សហគមន៍មូលដ្ឋានកាន់តែច្រើន » ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ