ប្រភពសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មល្អទាំង
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មគឺជាម៉ូឡេគុលដែលអាចបញ្ឈប់ដំណើរការនៃការធ្វើអុកស៊ីតកម្ម ។ ការធ្វើអុកស៊ីតកម្មគឺជា
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មគឺជាម៉ូឡេគុលដែលអាចបញ្ឈប់ដំណើរការនៃការធ្វើអុកស៊ីតកម្ម ។ ការធ្វើអុកស៊ីតកម្មគឺជា
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មគឺជាម៉ូឡេគុលដែលអាចបញ្ឈប់ដំណើរការនៃការធ្វើអុកស៊ីតកម្ម ។ ការធ្វើអុកស៊ីតកម្មគឺជាខ្សែសង្វាក់ប្រតិកម្មមួយក្នុងកោសិកាដែលអាចនាំឱ្យមានការខូចខាត ឬការស្លាប់របស់កោសិកានេះ ។
ការទទួលទានអាហារដែលសម្បូរសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មអាចជួយក្នុងការបញ្ឈប់ដំណើរការអុកស៊ីតកម្ម ដោយហេតុនេះវាអាចធ្វើឲ្យកោសិកាមានសុខភាពល្អ ។ រាងកាយរបស់អ្នកត្រូវបានបង្កើតឡើងពីកោសិកា ដូច្នេះបើមានការបំផ្លាញណាមួយលើកោសិកាវានឹងមានឥទ្ធិពលយ៉ាងខ្លាំងលើសុខភាពទូទៅរបស់អ្នក ។
ខាងក្រោមនេះគឺជាអាហារកំពូលដែលសម្បូរទៅដោយសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ កុំភ្លេចរួមបញ្ចូលវាក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក !
១-ក្រូចឆ្មារ
ក្រូចឆ្មារស្ថិតក្នុងអម្បូរគ្រួសារក្រូច ហើយផ្លែនេះសម្បូរទៅដោយវីតាមីនC ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏អស្ចារ្យ ។
២-ផ្លែស្ត្រប៊ើរី
ផ្លែស្ត្រប៊ើរីដែលមើលទៅមានពណ៌ភ្លឺរលោងក៏ជាប្រភពវីតាមីន C ដ៏ច្រើនផងដែរ ។ រាងកាយរបស់អ្នកមិនអាចផ្ទុកវីតាមីន C សម្រាប់ការប្រើនៅពេលក្រោយបានទេ ដូច្នេះអ្នកត្រូវទទួលទានវីតាមីន C ឲ្យបានទៀងទាត់ ។
៣-គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
គ្រាប់ធញ្ញជាតិសម្បូរទៅដោយវីតាមីន E ដែលជាប្រភពស្បៀងអាហារយ៉ាងសំខាន់ដើម្បីផ្គត់ផ្គង់សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដល់រាងកាយរបស់អ្នក ។ មិនដូចវីតាមីន C ទេ វីតាមីន E អាចរក្សាទុកនៅក្នុងរាងកាយរបស់អ្នករួមជាមួយជាតិខ្លាញ់ក្នុងថ្លើម ។
៤-ប្រូខូលី
ប្រូខូលី ដែលជាបន្លែពណ៌បៃតង មានបរិមាណវីតាមីន C ដ៏ច្រើនធ្វើឱ្យវាជាប្រភពអាហារសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមួយផ្សេងទៀត ។ រួមជាមួយនឹងវីតាមីន C ប្រខូលីក៏មានសារជាតិ selenium ដែលវាអាចជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញកោសិកា ។
៥-ស៊ុត
ស៊ុតគឺជាជម្រើសអាហារទូទៅបំផុតនៅទូទាំងពិភពលោក ។ វាមានវីតាមីន E ដែលចាំបាច់ដើម្បីបញ្ឈប់ដំណើរការអុកស៊ីតកម្ម ។
៦-ត្រី
ត្រីមានបរិមាណសារជាតិ selenium ដ៏ច្រើន ដែលវាជាសារធាតុគីមីជួយការពារកោសិការាងកាយរបស់មនុស្សពីការបំផ្លាញក្នុងទម្រង់ ផ្សេងៗ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ