ទម្លាប់មិនបរិភោគអាហារពេលព្រឹកនឹងបង្កើនហានិភ័យ
ការសិក្សាថ្មី១ដែលបោះពុម្ភផ្សាយនៅក្នុងព្រឹត្តិបត្រ American College of Cardiology បានព្រមានថា
ការសិក្សាថ្មី១ដែលបោះពុម្ភផ្សាយនៅក្នុងព្រឹត្តិបត្រ American College of Cardiology បានព្រមានថា
ការសិក្សាថ្មី១ដែលបោះពុម្ភផ្សាយនៅក្នុងព្រឹត្តិបត្រ American College of Cardiology បានព្រមានថា ការមិនបរិភោគអាហារពេលព្រឹកធ្វើឱ្យសរសៃអាកទែររបស់អ្នកឡើងរឹងដោយធ្វើឲ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមមានការកើនឡើង ។
នៅពេលដែលក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវវិភាគលើសុខភាពរបស់មនុស្សជាង៤.០០០នាក់ និងថាតើពួកគេបានបរិភោគអាហារពេលព្រឹក ឬអត់បានរកឃើញថាការមិនបរិភោគអាហារមួយពេលនេះបង្កឱ្យមានការឆ្លើយតបជាបន្ទាន់ដូចគ្នានឹងការអត់ឃ្លាន ។
វាមានន័យថាការមិនទទួលទានអាហារពេលព្រឹកមានលទ្ធភាពតិចតួចក្នុងការគ្រប់គ្រងទំហំចង្កេះរបស់អ្នក ហើយធ្វើឲ្យអ្នកមានហានិភ័យក្នុងការកើតជំងឺបេះដូង និងជំងឺធាត់។
ការបរិភោគអាហារពេលព្រឹកដែលល្អចំពោះសុខភាពអាចលើកកម្ពស់សុខភាពបេះដូងកាន់តែច្រើនរួមទាំងទម្ងន់ និងកូឡេស្តេរ៉ូលផងដែរ ហើយអ្នកជំនាញនិយាយថាវាជាការចាំបាច់ចំពោះរបបអាហាររបស់មនុស្ស ម្នាក់ៗ ។
ក្រុមអ្នកជំនាញពីសាលា Friedman School of Nutrition Science and Policy នៅឯសាកលវិទ្យាល័យ Tufts ក្នុងទីក្រុងបូស្តុនបានវិភាគលើសុខភាពបុរស និងស្ត្រីហើយបានប្រៀបធៀបថាតើពួកគេបរិភោគអាហារពេលព្រឹករឺអត់ ។ អ្នកស្ម័គ្រចិត្តទាំងនេះមិនមានជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង រឺជំងឺតម្រងនោមរ៉ាំរ៉ៃទេ ។
ជំងឺក្រិនសរសៃអាកទែត្រូវបានរកឃើញជាញឹកញាប់ក្នុងចំនោមអ្នកចូលរួមដែលមិនបរិភោគអាហារពេលព្រឹក ហើយក៏មានអត្រាខ្ពស់ផងដែរចំពោះអ្នកចូលរួមដែលបរិភោគអាហារពេលព្រឹកដែលមានថាមពលទាប ។
អ្នកចូលរួមដែលមិនបរិភោគអាហារពេលព្រឹកក៏ទំនងជាមានរបៀបរស់នៅដែលមិនល្អចំពោះសុខភាព រួមទាំងរបបអាហារមិនល្អ ទទួលទានគ្រឿងស្រវឹងញឹកញាប់ និងការជក់បារី ។ ទាំងនេះរួមមានការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម និងជំងឺធាត់ ។
ក្រុមអ្នកជំនាញណែនាំឱ្យមនុស្សផ្តោតអារម្មណ៍លើអាហារដែលពួកគេបរិភោគជំនួសឱ្យការមិនទទួលទានអាហារដើម្បីផ្តល់ឱ្យរាងកាយនូវអាហារូបត្ថម្ភដ៏ល្អបំផុត ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ