ផ្លែឈើដែលមានប្រភពមកពីអាមេរិកខាងត្បូងនេះអាចទទួលទានបានទាំងទឹករបស់វា ឬសូម្បីទាំងផ្លែស្រស់នឹងល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក ។ ខាងក្រោមនេះជាហេតុផលទាំង១០ ដែលអ្នកគួរតែរួមបញ្ចូលវាទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរ ៖
១-ស្បែកនិងសក ៖ វាជាប្រភពនៃវីតាមីន A ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជួយជំរុញស្បែក និងសក់ឲ្យមានភាពភ្លឺចែងចាំង
២-ធ្វើឲ្យភ្នែកមានសុខភាពល្អ ៖ វីតាមីន A ដែលមានក្នុងផ្លែទាបជាសារធាតុចិញ្ចឹមការពារកញ្ចក់ភ្នែកនិងស្រទាប់ retina ពីការបំផ្លាញរបស់រ៉ាឌីកាល់សេរី ។
៣-ជួយឲ្យឡើងទម្ងន់ ៖ ប្រសិនបើអ្នកមានបញ្ហាឡើងទម្ងន់ សូមបន្ថែមផ្លែទាបទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក ។ ពួកវាមិនមានផ្ទុកជាតិស្ករកែច្នៃដូចអាហារកែច្នៃភាគច្រើននោះទេ ។
៤-ព្យាបាលជំងឺហឺត ៖ វាមានវីតាមីន B6 ច្រើនដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមជួយកាត់បន្ថយការរលាកទោំងសួត ។ ការទទួលទានផ្លែទៀបទៀងទាត់អាចកាត់បន្ថយឱកាសនៃជំងឺហឺតផងដែរ ។
៥-បន្ថយហានិភ័យជំងឺបេះដូង ៖ ផ្លែទាបជាប្រភពដ៏ល្អនៃម៉ាញេស្យូម ដែលជាជាតិរ៉ែជួយសម្រួលដល់សាច់ដុំបេះដូង និងជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង ។
៦-គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម ៖ ផ្លែទាបសម្បូរទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូមដែលជាជាតិរ៉ែ អាចជួយបន្ធូរសម្ពាធនៃជញ្ជាំងសរសៃឈាម និងធ្វើឲ្សសម្ពាធឈាមមានដំណើរការធម្មតា។
៧-កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុល ៖ ផ្លែទៀបមានផ្ទុកជាតិ niacin និងជាតិកាកសរសៃ ដែលជួយបង្កើនកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលល្អ និងកម្ចាត់កូឡេស្តេរ៉ុលមិនល្អពីប្រព័ន្ធរាងកាយ ។
៨-ទប់ស្កាត់ជំងឺស្លេកស្លាំង ៖ វាសម្បូរទៅដោយជាតិដែក និងបង្កើនការផលិតកោសិកាឈាមក្រហម ដើម្បីទប់ស្កាត់ជំងឺស្លេកស្លាំង ។
៩-ប្រភពថាមពលដ៏ល្អ ៖ ផ្លែទាបមានជាតិ Thiamine ដែលជួយបម្លែងអាហារទៅជាថាមពល ។ វាធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវកម្រិតថាមពលនៅក្នុងរាងកាយទូទៅ ។
១០-ធ្វើឲ្យឆ្អឹងរឹងមាំ ៖ សារជាតិម៉ាញ៉េស្យូមជួយធ្វើឱ្យវីតាមីន D មានសកម្មភាពនៅក្នុងរាងកាយ ដែលវីតាមីន D គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់សម្រាប់ការបឺតស្រូបជាតិកាល់ស្យូម និងធ្វើឲ្យសុខភាពឆ្អឹងរឹងមាំ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ