ការទទួលទានសាច់ហែម ឬសាច់ក្រកបួនដងក្នុងមួយសប្តាហ៍អាចធ្វើឲ្យរោគសញ្ញានៃជំងឺហឺតមានសភាពកាន់តែអាក្រក់ នេះបើយោងតាមក្រុមអ្នកជំនាញបានព្រមាន។ ការស្រាវជ្រាវនេះបានបង្ហាញថា ជនជាតិអង់គ្លេស5,4លាននាក់ដែលមានជំងឺហឺតអាចនឹងកើនហានិភ័យខ្ពស់នៃបញ្ហានេះ ប្រសិនបើពួកគេបរិភោគសាច់ដែលបានកែច្នៃច្រើនពេក ។
ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រជឿថា សារជាតិនីទ្រីតដែលប្រើដើម្បីកែច្នៃសាច់ដែលត្រូវបានគេព្យាបាលដូចជាសាច់ salami អាចបង្កឱ្យមានការរលាកក្នុងផ្លូវដង្ហើមដែលជាលក្ខណៈធម្មតានៃជំងឺហឺត ។
ក្រុមអ្នកជំនាញមកពីមន្ទីរពេទ្យ Paul Brousse នៅទីក្រុងប៉ារីសបានតាមដានប្រជាជន៩៧១នាក់ និងបានត្រួតពិនិត្យលើរបបអាហារ និងរោគសញ្ញានៃជំងឺហឺតដូចជា ភាពងាយស្រួលនៃការដកដង្ហើម ការតឹងទ្រូង និងការពិបាកដកដង្ហើម ។
ក្នុងចំណោមអ្នកដែលបានបរិភោគសាច់ហែម សាច់ក្រក ឬសាច់ក្រកស្ងួតមិនច្រើនជាងម្តងក្នុងមួយសប្តាហ៍ឃើញថា រោគសញ្ញានៃជំងឺហឺតរបស់ពួកគេមានចំនួន14ភាគរយកាន់តែអាក្រក់ឡើងក្នុងរយៈពេលជាងបួនឆ្នាំ ។
ក្នុងចំណោមអ្នកដែលបរិភោគសាច់ដែលគេបានព្យាបាលហើយ មួយទៅបួនដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ រោគសញ្ញារបស់ពួកគេកាន់តែអាក្រក់ឡើង20ភាគរយ ។
ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រដែលធ្វើការងារនេះត្រូវបានបោះពុម្ពផ្សាយនៅក្នុងកាសែត BMJ thorax បាននិយាយថា ពួកគេមិនទាន់ដឹងច្បាស់ពីហេតុផលនៃទំនាក់ទំនងនេះទេ ហើយពួកគេត្រូវការសិក្សាបន្ថែមទៀត ។ ប៉ុន្តែពួកគេបាននិយាយថា សារជាតិនីទ្រីត អំបិល និងជាតិខ្លាញ់នៅក្នុងសាច់ដែលគេបានព្យាបាលអាចជាមូលហេតុ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ