ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាហារល្អ៣យ៉ាង ដែលទៅជាមិនល្អនៅពេលញ៉ាំពោះទទេ

2 ឆ្នាំ មុន

មនុស្សទូទៅតែងតែគិតថា ដើម្បីទទួលបានសុខភាពល្អ យើងគួរតែទទួលទានអាហារបន្លែបៃតង ផ្លែឈើ ឱ្យច្រើន និង ទទួលទានសាច់ក្នុងកម្រិតមួយសមរម្យ។ តែគេបានភ្លេចគិតពីពេលវេលានៃការទទួលទាន។ អាហារមានសុខភាពល្អខ្លះ មិនល្អទេ…

មនុស្សទូទៅតែងតែគិតថា ដើម្បីទទួលបានសុខភាពល្អ យើងគួរតែទទួលទានអាហារបន្លែបៃតង ផ្លែឈើ ឱ្យច្រើន និង ទទួលទានសាច់ក្នុងកម្រិតមួយសមរម្យ។ តែគេបានភ្លេចគិតពីពេលវេលានៃការទទួលទាន។ អាហារមានសុខភាពល្អខ្លះ មិនល្អទេ ប្រសិនបើយើងទទួលទានខុសពេល។ ថ្ងៃនេះអ្នកនឹងបានដឹងពីអាហារ៣ប្រភេទ ដែលមិនគួរទទួលទាននៅពេលពោះទទេ។

១. ចេក

ការទទួលទានចេកនៅពេលព្រឹក ត្រូវបានគេគិតថា ជាទម្លាប់ដ៏ល្អ។ វាជាការពិតដែលថាចេកគឺសំបូរទៅដោយប៉ូតាស្យូម ជាតិសរសៃ និងម៉ាញ៉េស្យូម ប៉ុន្តែវាក៏មានជាតិអាស៊ីតនិងមានផ្ទុកជាតិស្ករច្រើនផងដែរ។ ការទទួលទានអាហារដែលមានជាតិអាស៊ីតពេលពោះទទេ អាចបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហានៅក្នុងពោះវៀន ហើយការទទួលបានជាតិស្ករនៅពេលព្រឹកច្រើន អាចធ្វើឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ងងុយគេងនិងលែងមានថាមពល បន្ទាប់ពីរយៈពេលពីរបីម៉ោង។ បញ្ហាទាំងនេះអាចត្រូវបានដោះស្រាយ ប្រសិនបើអ្នកលាយចេកជាមួយអាហារផ្សេងទៀត មុននឹងទទួលទាន។

២. បន្លែបៃតងឆៅ

ទោះបីជាបន្លែជាទូទៅមានសុខភាពល្អក៏ដោយ ការញ៉ាំវានៅពេលពោះទទេ អាចបណ្តាលឱ្យរលាកក្រពះ ហើយថែមទាំងអាចបណ្តាលឱ្យហើមពោះនិងឈឺពោះទៀតផង។ ហេតុផលមួយសម្រាប់ហេតុផលនោះ គឺជាតិសរសៃរលាយដែលមាននៅក្នុងបន្លែភាគច្រើន ដែលគួរជៀសវាងជាពិសេសចំពោះអ្នកដែលមានបញ្ហារំលាយអាហារ។

៣. ប៉េងប៉ោះ

ប៉េងប៉ោះសំបូរទៅដោយវីតាមីន កាឡូរីទាប និងមានជីវជាតិច្រើន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ពួកគេមិនគួរទទួលទាននៅពេលពោះទទេ ព្រោះវាអាចបណ្តាលឱ្យឈឺពោះនិងមិនស្រួលខ្លួន។ ម្យ៉ាងវិញទៀត វាមានជាតិជូរ ដែលជាជាតិអាស៊ីត។ ការទទួលទានអាហារមានជាតិអាស៊ីត នៅពេលពោះទទេគឺមិនល្អនោះទេ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ