ការសិក្សាបានបង្ហាញថា បេតាការ៉ូទីន ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមួយក្នុងចំណោមសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមាននៅក្នុងការ៉ុត មានសារៈសំខាន់សម្រាប់ពង្រឹងភាពស៊ាំក្នុងរាងកាយ ការពារសុខភាពស្បែក និងភ្នែក និងប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលអាចបង្កឱ្យមានទម្រង់ផ្សេងៗនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ ដូចជាមហារីក និងជំងឺបេះដូងជាដើម។ .
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នៅពេលដែលវាប្រើប្រាស់ច្រើនពេក ផលរំខានដែលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់អ្នកទំនងជាបង្ហាញឡើង។ យោងតាមការស្រាវជ្រាវ ការទទួលទានការ៉ុត ៣ ទៅ ៤ផ្លែ ក្នុងមួយថ្ងៃ គួរតែជាជម្រើសដែលមានសុវត្ថិភាព។ ចុះប្រសិនបើយើងទទួលទានច្រើនជាងនេះ តើអាចនឹងមានអ្វីកើតឡើង?
១. ធ្វើឱ្យស្បែកឡើងលឿង
ការ៉ុតសម្បូរទៅដោយសារធាតុ Beta-carotene ដែលជាសារធាតុ carotenoid ដែលត្រូវបានបំប្លែងទៅជាវីតាមីន A នៅក្នុងខ្លួនរបស់យើង។ ការទទួលទានការ៉ុតក្នុងបរិមាណច្រើន មិនធ្វើឱ្យអ្នកប្រឈមនឹងការផ្ទុកវីតាមីន A លើសចំណុះឡើយ ។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការមានបរិមាណ carotene ច្រើននៅក្នុងឈាមរបស់អ្នក អាចបណ្តាលឱ្យស្បែករបស់អ្នកប្រែពណ៌ទៅជាលឿង។
២. លើសជាតិស្ករ
អ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម គួរជៀសវាងការទទួលទានការ៉ុត ព្រោះមានជាតិស្ករខ្ពស់។ កម្រិតស្ករមាននៅក្នុងការ៉ុត ដែលវាពិតជាខ្ពស់សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ជាតិស្ករត្រូវបានបំប្លែងទៅជាគ្លុយកូស និងបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករក្នុងរាងកាយយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម គួរទទួលទានការ៉ុតចំហុយក្នុងបរិមាណតិចតួច។
៣. ផ្លាស់ប្តូររសជាតិនៃទឹកដោះម្តាយ
ការ៉ុតសម្បូរទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ ដែលមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់រាងកាយ។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ វាត្រូវបានបញ្ជាក់ថា ការ៉ុតផ្លាស់ប្តូររសជាតិនៃទឹកដោះម្តាយ។ ដូច្នេះស្ត្រីដែលបំបៅដោះកូន គួរចៀសវាងទទួលទានទឹកការ៉ុតលើសកម្រិត៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ