តើអ្នកចូលចិត្តផឹកភេសជ្ជៈផ្អែមៗ ត្រជាក់ៗ នៅពេលស្រេកទឹកដែរឬទេ? ប្រសិនបើអ្នកចូលចិត្ត ចូរកាត់បន្ថយវាទៅ។ នេះក៏ព្រោះតែទម្លាប់បែបនេះ ត្រូវបានគេរកឃើញថា អាចបង្កើនការប្រឈមនឹងជម្ងឺបេះដូង។
គ្រាន់តែញ៉ាំភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមពីរកំប៉ុងក្នុងមួយថ្ងៃក៏អាចបង្កើនការប្រឈមនឹងជំងឺបេះដូង។ ការសិក្សាបានរកឃើញថា បុរសដែលញ៉ាំភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមចាប់ពីពីរកំប៉ុងឡើងទៅក្នុងមួយថ្ងៃ មានការប្រឈមកាន់តែខ្ពស់នឹងជំងឺខ្សោយបេះដូងជាមធ្យម ២៣ភាគរយ។
ការសិក្សានេះមានការចូលរួមពីបុរសជនជាតិស៊ុយអែត ច្រើនជាង ៤២០០០នាក់ អាយុចាប់ពី ៤៥ទៅ៧៩ឆ្នាំ ហើយក៏បានប៉ាន់ស្មានទៅលើអត្រានៃការញ៉ាំភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមជាប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេតាមរយៈការបំពេញកម្រងសំណួរទាក់ទងនឹងចំណីអាហារក្នុងឆ្នាំ ១៩៩៧។
ក្រោយពីធ្វើការតាមដានរយៈពេលជាង ១២ឆ្នាំរួចមក បុរសដែលប្រាប់ថា ញ៉ាំភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមចាប់ពីពីរកែវឡើងទៅ ឬចំណុះ៤០០មីលីលីត្រឡើងទៅ ក្នុងមួយថ្ងៃទំនងជាងាយកើតជាការខ្សោយបេះដូងរហូតដល់ ២៣ភាគរយនៅពេលប្រៀបធៀបជាមួយនឹងអ្នកដែឡមិនបានញ៉ាំសោះ។
យ៉ាងណាមិញ ការសិក្សានេះមានដែនកំណត់មួយចំនួន ដែលវាមិនបានគិតទៅលើការញ៉ាំប្រៃទេ ហើយនេះត្រូវបានគេដឹងថា ធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ហើយក៏នាំឲ្យកើតជំងឺខ្សោយបេះដូងដែរ។ លើសពីនេះទៅទៀត ការសិក្សានេះគ្រាន់តែបញ្ចូលមនុស្សវ័យកណ្តាល និងមនុស្សចាស់ប៉ុណ្ណោះ ដូច្នេះលទ្ធផលគឺមិនអាចប្រើប្រាស់ជាទូទៅសម្រាប់មនុស្សគ្រប់រូបបានឡើយ។
ដូច្នេះនៅពេលអ្នកស្រេកទឹក ជម្រើសដ៏ល្អបំផុត សុខភាពបំផុត និងថោកបំផុតនោះគឺទឹកធម្មតា៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ