យោងតាមសារព័ត៌មានក្នុងស្រុកថា អ្នកស៊ើបអង្កេតចិនម្នាក់កាលពីថ្ងៃទី២៤ មិថុនា រៀបរាប់ថា ខ្ញុំស្ទើរតែក្អួតពេលបើកទ្វារកន្លែងស្តុកសាច់មួយ ព្រោះតែធុំក្លិនអាក្រក់ខ្លាំងពេក ។
អាជ្ញាធរចិនអះអាងថា បានចាប់រឹបអូសសាច់ដល់ទៅ១០០.០០០តោននៅកន្លែងក្លាសេសាច់នេះ ដោយសាច់មួយចំនួនត្រូវក្លាសេទុកចាប់តាំងពីជាង៤ទសវត្សមកហើយ ។ គ្រប់គ្រងដោយពួកអ្នករត់ពន្ធសាច់ ទំនិញទាំងនេះមានតម្លៃប្រមាណជា៤៣៥លានអឺរូ៉ ។
យោងតាមកាសែតរដ្ឋ CHINA DAILY ថា ស្លាបមាន់ ដុំសាច់គោ សាច់ជ្រូក ដែលមានតម្លៃសរុបប្រមាណជា៣ពាន់លានយន់ (៤៣៥លានអឺរ៉ូ) ត្រូវអាជ្ញាធររឹបអូសក្នុងឱកាសនៃយុទ្ធនាការជាតិធំមួយ ។
ក្រុមរត់ពន្ធសាច់ទាំងនេះយ៉ាងតិច១៤ក្រុមត្រូវកម្ទេចនៅប្រទេសចិន ក្នុងពេលធ្វើប្រតិបត្តិការរបស់អាជ្ញាធរសុខាភិបាល ។ សាច់ដែលពួកនេះស្តុកទុកនាំមកពីតំបន់ព្រំដែនជាមួយវៀតណាម ជាកន្លែងដែលទំនិញទាំងនេះទិញបានថោកបំផុត ហើយអាចនាំចូលគេចពីការត្រួតពិនិត្យ ។
បណ្តាមន្ត្រីខេត្តក្វាងស៊ី ជាប់ព្រំដែនវៀតណាមបញ្ជាក់ប្រាប់កាសែត CHINA DAILY ថា សាច់មួយចំនួនដែលអាជ្ញាធរពិនិត្យស្តុកទុកយ៉ាងតិច៤០ឆ្នាំមកហើយ មានន័យថា ជាសាច់ស្តុកទុកតាំងពីសម័យកាលស្ថាបនិកសាធារណរដ្ឋប្រជាមានិតចិន លោកម៉ៅ សេទុង នៅរស់ម្ល៉េះ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ