ដកហូតប្រហិតសាច់ក្ដាមខូចគុណភាព និងទឹកក្រូចហួសកាលបរិច្ឆេទ នៅផ្សារសាមគ្គីត្រពាំងប្រាសាទ
ខេត្តឧត្តរមានជ័យ ៖ នៅថ្ងៃទី០៩ ខែតុលា ឆ្នាំ២០២០នេះ មន្ត្រីសាខា ការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្ក្រាបការក្លែងបន្លំ CCF…
ខេត្តឧត្តរមានជ័យ ៖ នៅថ្ងៃទី០៩ ខែតុលា ឆ្នាំ២០២០នេះ មន្ត្រីសាខា ការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្ក្រាបការក្លែងបន្លំ CCF…
ខេត្តឧត្តរមានជ័យ ៖ នៅថ្ងៃទី០៩ ខែតុលា ឆ្នាំ២០២០នេះ មន្ត្រីសាខា ការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្ក្រាបការក្លែងបន្លំ CCF (ក.ប.ប) ខេត្តឧត្តរមានជ័យ ដោយមានការសហការពីមន្ទីរពាណិជ្ជខេត្ត គណៈកម្មការផ្សារ និងអាជ្ញាធរមូលដ្ឋាន បានចុះផ្សព្វផ្សាយអំពីគុណភាព សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ និងធ្វើការត្រួតពិនិត្យផលិតផលម្ហូបអាហារ និងគ្រឿងឧបភោគ បរិភោគ នៅផ្សារសាមគ្គីត្រពាំងប្រាសាទ ស្ថិតក្នុងភូមិត្រពាំងប្រាសាទ ឃុំត្រពាំងប្រាសាទ ស្រុកត្រពាំងប្រាសាទ ខេត្តឧត្តរមានជ័យ ។
ក្នុងសកម្មភាពត្រួតពិនិត្យ មន្ត្រីជំនាញបានធ្វើការវិភាគបឋមរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ នៅលើគំរូចំនួន ០៧គំរូ រួមមាន ៖ សរសៃគុយទាវ បាញ់កាញ់ មីលឿង បង្គា មឹក ប្រហិតសាច់គោ និងប្រហិតសាច់ជ្រូក ដើម្បីស្វែងរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ ដែលធ្វើអោយប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ ។ ជាមួយគ្នានោះ មន្ត្រីជំនាញបានធ្វើការត្រួតពិនិត្យរកភាពមិនអនុលោមនៅលើសម្បកវេចខ្ចប់ផលិតផលម្ហូបអាហារផងដែរ ។
ជាលទ្ធផលមន្ត្រីជំនាញ បានរកឃើញទំនិញខូចគុណភាព និងហួសកាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់មួយចំនួនរួមមាន ៖
-ទឹកក្រូចចម្រុះ ចំនួន ១៧ដប ស្មើនឹង ២១.២៥ លីត្រ
-ប្រហិតសាច់ក្ដាម ចំនួន ០២កញ្ចប់ ស្មើនឹង ២គីឡូក្រាម
សរុបទំនិញដកហូតបានចំនួន ២៣.២៥ គីឡូក្រាម ។
បន្ទាប់មកមន្ត្រីជំនាញបានធ្វើកំណត់ហេតុដកហូតផលិតផលទាំងនោះ មករក្សាទុក ដើម្បីដុតកម្ទេចចោលនាពេលក្រោយតាមនីតិវិធី ។ ទន្ទឹមនឹងនោះមន្ត្រីជំនាញក៏បានធ្វើការណែនាំដល់អាជីវករផ្សេងទៀត ឱ្យយល់ដឹង និងអនុវត្តទៅតាមច្បាប់ស្តីពីការគ្រប់គ្រងគុណភាព សុវត្ថិភាព លើផលិតផល ទំនិញ និងសេវា ព្រមទាំងច្បាប់ស្តីពីកិច្ចការពារអ្នកប្រើប្រាស់ ជៀសវាងបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋនឹងអាចប្រឈមចំពោះមុខច្បាប់ថែមទៀត ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ