ពិធីបុណ្យចូលឆ្នាំថ្មីប្រពៃណីចិន ត្រូវបានប្រារព្ធធ្វើឡើងក្នុងអំឡុងពេល១៥ថ្ងៃដំបូងនៃប្រតិទិនចន្ទគតិរបស់ចិន ដែលនៅលើប្រតិទិនលោកខាងលិចមានពេលខ្លះចាប់ផ្តើមឡើងចន្លោះពីថ្ងៃទី២១មករា ដល់ ២១ កុម្ភៈ ដែលមានភាពខុសគ្នាពីមួយឆ្នាំទៅមួយឆ្នាំ ពិសេសក្នុងឆ្នាំ២០១៥ ប្រព្រឹត្តទៅនៅថ្ងៃទី១៩ កុម្ភៈ ។ ចំណែករបៀបនៃការត្រៀមខ្លួនស្វាគមន៍ឆ្នាំថ្មីរបស់ប្រជាជនចិនក៏មានមិនតិចដែរ ដូចជា ការតុបតែងផ្ទះ, ក្បួនព្យុហយាត្រា, និងពិធីជប់លៀងដ៏អស្ចារ្យមួយជាដើម ។
ដូចនេះសូមណែនាំពីរបៀបប្រារព្ធពិធីបុណ្យចូលឆ្នាំថ្មីប្រពៃណីចិនដូចតទៅ ៖
ក/ការត្រៀមខ្លួនស្វាគមន៍ឆ្នាំថ្មី
១-សម្អាតផ្ទះសម្បែងរបស់អ្នកឱ្យស្អាត។ ទំនៀមទម្លាប់នេះត្រូវបានគេស្រាវជ្រាវឃើញ និងជឿជាក់ថា ការសម្អាតផ្ទះរបស់អ្នកពេលនេះ នឹងជម្រះចេញនូវឧបទ្រុពចង្រៃចាកឆ្ងាយអស់ ដែលកើតមានឡើងកាលពីឆ្នាំចាស់ ។ ម្យ៉ាងទៀតការសម្អាតក៏ធ្វើឱ្យលំនៅឋានរបស់ត្រៀមរួចជាស្រេចការទទួលពរជ័យឆ្នាំថ្មីដែលនឹងឈានចូលមកដល់ ។ ប៉ុន្តែសូមចងចាំថា កុំព្យាយាមសម្អាតផ្ទះអ្នកក្រោយចូលឆ្នាំរួចឱ្យសោះ ។
២-រៀបចំតុបតែងផ្ទះជាពណ៌ក្រហម ។ ពណ៌ក្រហមជានិមិត្តរូបនៃលាភសំណងក្នុងវប្បធម៌ជនជាតិចិន ហើយជានិច្ចកាលវាក៏ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ក្នុងការតែងលំអឆ្នាំថ្មីដែរ ។ លេខ៨ក៏ជានិមិត្តរូបនៃលាភសំណាង និងទ្រព្យសម្បត្តិផងដែរ ជាមួយនឹងសុភាសិតចិនដែលមាន៨ចុងចួន ។
៣-រៀបចំការតុបតែងបន្ថែមដូចជាអាហារមួយចាន ផ្កាភ្ញី និងកិច្ចការដទៃទៀត ។
-ដាក់ផ្កាភ្ញីតាមផ្ទះដូចជាផ្កាឈូកជាដើម ព្រោះវាជានិមិត្តរូបនៃការចាប់បដិសន្ធិជាថ្មី ។
-ដាក់ក្រូចឃ្វិចក្នុងចានជាដរាប ហើយក្រូចដែលនៅទាំងមូលគឺជាផ្លែឈើដែលនាំសុភមង្គលសម្រាប់ឆ្នាំថ្មី ។ ប្រើលេខគូ ហើយញាំុជាគូរដូចជាចង្កឹះទើបនាំលាភសំណាង ។
-ដាក់ស្ករតាំងម៉ែ៨គ្រាប់ក្នុងថាស ឬស្ពក ដែលរៀបចំដាក់សែនព្រេននេះ ។ ៨គឺជាលេខសំណាង ។ ស្ករគ្រាប់ឬស្កតាំងម៉ែប្រពៃណីចិនធ្វើឡើងពីគ្រាប់ផ្កាឈូក, គ្រាប់មាន, សណ្តែក, ដូង, គ្រាប់ឪឡឹកក្រហម ឬស្ករត្រសក់ស្រូវជាដើម ។
៤-សម្រួលនូវរានទទួលទេវតាឱ្យបានស្អាត និងរៀបរយ ។ រក្សាឥរិយាបទរបស់អ្នកឱ្យល្អបំផុតហើយថ្វាយនូវផ្លែឈើស្ករគ្រាប់ទឹក និងអាហារដទៃទៀត ។ មានមនុស្សមួយចំនួនបានដុតក្រដាសសែនក៏មាន៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ