ខេត្តកំពង់ចាម ៖ ពិតជាមានមោទកភាពក្នុងចំណោមការប្រឡងប្រណាំងយកជ័យលាភីលើមុខម្ហូប ក្នុងចំណោម២៥ខេត្តក្រុង ក្នុងនោះមុខម្ហូបចំនួន៣មុខ របស់ចុងភៅជំនាញនៅខេត្តកំពង់ចាម បានទទួលចំណាត់ថ្នាក់លេខ៣។ ហើយក្រៅពីនេះក៏មានត្រសក់ចាវ និងផ្អកត្រីប្រៃ ត្រូវបានគេកត់សម្គាល់ថា ជារបស់អ្នកខេត្តកំពង់ចាម មានភាពល្បីល្បាញផងដែរ។ លោក សឹង ភារម្យ ប្រធានមន្ទីរវប្បធម៌ និងវិចិត្រសិល្បៈខេត្តបានឲ្យដឹងនៅព្រឹកថ្ងៃទី២២ មិថុនា ២០២០ថា សម្រាប់មុខម្ហូបប្រចាំត្រកូលអ្នកខេត្តកំពង់ចាមក្នុងនោះរួមមាន៖
១.សម្លប្រហើរល្ពៅសម្រស់បុប្ផាភ្នំប្រុសភ្នំស្រី, ២.ម្ជូរខ្ទិះក្តាមកំពង់ចាមចាំស្នេហ៍ ៣.បង្អែមល្ពៅសង់ខ្យាបុប្ផាអង្គរបាជ័យ។ ត្រូវបានគេកំណត់ថា ជារបស់អ្នកខេត្តកំពង់ចាម។
លោកប្រធានមន្ទីរវប្បធម៌ខេត្តបានរំឭកថា នៅក្នុងកម្មវិធីមហោស្រពសិល្បៈដណ្ដាំស្លម្ហូបអាហារ លើកទី២០ និងទម្រង់ម៉ូតសម្លៀកបំពាក់ខ្មែរលើកទី១៩ ដោយបានធ្វើឡើងនៅវត្តភ្នំ រាជធានីភ្នំពេញ កាលពីថ្ងៃទី២៥ ខែតុលា ឆ្នាំ២០១៩ ដោយបាននាំបេក្ខជន បេក្ខនារីចំនួន៣រូបទៅចូលរួមប្រកួត លើមុខម្ហូប និងបង្អែមដែលបានរៀបចំដោយក្រសួងវប្បធម៌និងវិចិត្រសិល្បៈ។
នៅតាមស្តង់ខេត្តនីមួយៗ មានក្រុមគណៈកម្មការបានអញ្ជើញដើរភ្លក្សរសជាតិម្ហូប និងបង្អែម
ហើយលទ្ធផលម្ហូបចំនួនពីរមុខរួមទាំងបង្អែមខាងលើ ត្រូវបានជាប់ចំណាត់ថ្នាក់លេខ៣ ក្នុង ចំណោម២៥ខេត្ត-ក្រុង។ ដោយទទួលបានប័ណ្ណសរសើរ និងថវិកាមួយចំនួន ក្នុងពិធីនោះគឺ មានការអញ្ជើញចូលរួមពីសំណាក់រដ្ឋលេខាធិការក្រសួង វប្បធម៌ និងវិចិត្រសិល្បៈ និងជំទាវ ម៉ែន សំអន។ ពិធីនេះតែងតែធ្វើឡើងជារៀងរាល់ឆ្នាំ ដើម្បីជ្រើសរើសរកអ្នកទទួលបានជ័យលាភីលេខ១។
សូមបញ្ជាក់ថា នៅក្នុងឱកាសពិធីបុណ្យទន្លេ ដែលបានរៀបចំឡើងនៅខេត្តបាត់ដំបងនាពេល កន្លងទៅ មុខម្ហូបចំនួនពីរមុខរួមទាំងបង្អែមល្ពៅសង់ខ្យា ត្រូវបានយកទៅដាក់តាំងបង្ហាញ នៅស្តង់របស់ខ្លួន ដោយមានកិច្ចសហការជាមួយមន្ទីរទេសចរណ៍ខេត្ត។ នាឱកាសនោះ សម្ដេចតេជោ ហ៊ុន សែន បានអញ្ជើញមកពិនិត្យគ្រាន់តែឃើញមុខម្ហូប និងបង្អែមដឹងថា ជារបស់អ្នកខេត្តកំពង់ចាម ជាមួយនោះសម្ដេចក៏លាន់មាត់ថា បើបានទៅលេងកំពង់ចាមចូលហាងតាម៉ាប់ និងកុម្មង់ម្ហូបទាំងនេះពិសាហើយ…។
លោក សឹង ភារម្យ ប្រធានមន្ទីរវប្បធម៌ និងវិចិត្រសិល្បៈខេត្តបញ្ជាក់ថា សម្រាប់នៅក្នុងឆ្នាំ២០២០នេះ មិនទាន់មានចេញសេចក្តីណែនាំ ណាមួយពីក្រសួងវប្បធម៌ និងវិចិត្រសិល្បៈ ដើម្បីជ្រើសរើសរកចុងភៅជំនាញធ្វើមុខម្ហូប ទៅប្រឡងនៅរាជធានីភ្នំពេញ ក្នុងអំឡុងពេលដែលប្រទេសកម្ពុជាកំពុងតែផ្ទុះឡើងនូវជំងឺកូវី-១៩ ឡើយ។ ប្រសិនបើមានការណែនាំរូបលោក និងប្រកាសជ្រើសរើសចុងភៅទាំង១០ស្រុកក្រុង ក្នុងខេត្តកំពង់ចាម ដើម្បីជ្រើសរើសរកអ្នកដែលទទួលបានជ័យលាភីលេខ១ ជំនាញធ្វើម្ហូបឆ្ងាញ់ រួមនឹងបង្អែមដើម្បីទៅចូលរួមប្រកួតប្រជែងនៅរាជធានីភ្នំពេញ។
សម្រាប់មុខម្ហូបអាចនឹងធ្វើការ ផ្លាស់ប្ដូរយកប្រភេទផ្សេង ហើយក្នុងការប្រឡងនោះដោយមានការណែនាំពីគណៈកម្មការ ចុងភៅតម្រូវឱ្យប្រើស្ករក្រហម អំបិលអ៊ីយ៉ូត ទឹកត្រីខ្មែរសម្រាប់ដាក់ក្នុងសម្លឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់។ ក្រៅពីមុខម្ហូបខាងលើក្នុងនោះមានត្រសក់ចាវ ផ្អកត្រីប្រៃ របស់អ្នកខេត្តកំពង់ចាម ត្រូវបានគេចាប់អារម្មណ៍ ឱ្យតែនិយាយពីរឿងត្រសក់ចាវនោះគេដឹងថា ជារបស់អ្នកខេត្តកំពង់ចាម ដែលធ្វើឱ្យមានឈ្មោះបោះសំឡេងនៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា៕ ដោយ ៖ យ៉ាន់ ចាន់ថេត
ចែករំលែកព័តមាននេះ