មានការរំពឹងទុកជាច្រើនអំពីថា តើវីតាមីន D អាចការពារ ឬជួយដល់ការរស់រានមានជីវិតរបស់អ្នកជំងឺកូវីដ១៩ ហើយការស្រាវជ្រាវថ្មីពីរ បានបង្ហាញពីការផ្សារភ្ជាប់គ្នា។
ការស្រាវជ្រាវដំបូងដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុង Aging Clinical and Experimental Research ។
អ្នកស្រាវជ្រាវអង់គ្លេស បានរកឃើញថា ការឆ្លងនិងការស្លាប់ដោយកូវីដ ១៩ គឺខ្ពស់ជាងនៅក្នុងប្រទេសដែលប្រជាជនមានកម្រិតវីតាមីន D ទាបដូចជាអ៊ីតាលី និងអេស្ប៉ាញ បើប្រៀបធៀបទៅនឹងបណ្តាប្រទេសនៅអឺរ៉ុបខាងជើង ដែលកំរិតវីតាមីន D ជាមធ្យមខ្ពស់ជាង។
អ្នកស្រាវជ្រាវបានពន្យល់ថា ប្រជាជននៅអឺរ៉ុបខាងត្បូង អាចមានសារធាតុពណ៌ងងឹតដែលកាត់បន្ថយការសំយោគវីតាមីន D ចំណែកឯប្រជាជននៅតាមបណ្តាប្រទេសនៅអឺរ៉ុបខាងជើងទទួលទានប្រេងថ្លើម និងវីតាមីន D បន្ថែម៕ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ